Ridderwinkel Dragonheart
De grootste ridderwinkel van Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Mammoet Botten

I.V.M. VERHUIZEN EN STOPPEN VAN DE TAXIDERMY ROOM, KORTINGEN VAN MEER DAN 50%


Dragonheart heeft ook echte Mammoet botten uit de IJstijd in zijn collectie!

De wolharige mammoet is een uitgestorven Olifantensoort uit de familie mammoeten.

Deze soort is bekend van beenderen en bevroren karkassen. Overblijfselen zijn gevonden van Ierland tot in de oostkust van Noord-Amerika. De best bewaarde karkassen zijn als IJs mummie gevonden in Siberië. Van de fossiele mammoetvondsten in Nederland zijn die van de wolharige mammoet het meest talrijk.

De wolharige mammoet was circa 2,7 (vrouwtje) tot 3,4 (mannetje) meter hoog. Dit is ongeveer hetzelfde formaat als van de huidige Afrikaanse olifant. Ze hadden een grote bult met vetreserves net achter de gebogen kop. Hij had ook dikke vetlagen die dienstdeden als isolatie. De dikke vacht bestond uit lange dikke haren die in kleur varieerden van blond en/of roodbruin naar donkerbruin tot zwart. 

De groep wolharige mammoeten die alleen in het hoge noorden leefde stierf waarschijnlijk 40.000 jaar geleden uit. 

De andere groep, met een veel breder leefgebied, hield het veel langer vol. Zij stierven uit aan het eind van het Pleistoceen (±10.000 jaar geleden). Toch overleefde op het eiland Wrangel in de Noordelijk IJszee een populatie tot ongeveer 1.700 jaar voor het begin van onze jaartelling. Deze dieren hebben een schofthoogte gehad variërend tussen 180 en 230 cm. 


1
Hulp nodig?
Of mail naar info@dragonheart.nl

Meer lezen over: