Ridderwinkel Dragonheart
De grootste ridderwinkel van Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Amerikaanse Torenvalk - Opgezet - Geprepareerd - Taxidermy

Amerikaanse Torenvalk - Opgezet - Geprepareerd - Taxidermy

€ 325.00
Plaats op bestellijst
Artikelcode: OV - NR - 97

Een prachtige Amerikaanse Torenvalk.

Is strak opgezet in een mooie houding op een houten stronk.

Word geleverd met een de vereiste papieren.

Tegen meerprijs kan de valk geleverd worden met een prachtige Vitrine.


Meer info:

De levendig gekleurde Amerikaanse torenvalk (Falco sparverius) is een kleine valk die in grote delen van Noord- en Zuid-Amerika voorkomt. 

ijn uiterlijk vertoont overeenkomst met de torenvalk (Falco tinnunculus), maar deze laatste soort is een stuk groter.

De Amerikaanse valk is dan ook de kleinste valk van Noord-Amerika.

Net als bij veel andere valkensoorten treedt bij de Amerikaanse torenvlak seksueel dimorfisme op. Het vrouwtje is groter dan het mannetje en heeft een ander verenkleed. De soort heeft een lengte van 12 tot 27 cm en een spanwijdte van 50 tot 61 cm. De massa bevindt zich bij de mannetjes tussen de 80 en 105 g en bij de vrouwtjes tussen de 100 en 150 g.

De mannetjes hebben blauwgrijze vleugels met zwarte stippen en een rossig achterkant met zwarte strepen. Ook de staart is rossig, met op het einde van de staartveren een dikke zwarte band en een dunnere witte. De buitenste staartveren zijn bijna geheel zwart-wit gestreept. De onderzijde van de romp is crèmekleurig. De kop is opnieuw blauwgrijs van kleur, met een witte keel. Ook onder beide ogen is een witte vlek te zien die aan de voor- en achterkant wordt begrensd door een zwarte streep. Boven op de kop, ten slotte, bevindt zich een bruine vlek.

Het verenkleed van het vrouwtje lijkt op dat van het mannetje, maar is minder kleurrijk, zo ontbreken de blauwgrijze vleugels. De vleugels en de achterzijde zijn in plaats daarvan roestbruin met zwarte strepen.