Ridderwinkel Dragonheart
De grootste ridderwinkel van Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Braziliaanse Dwerguil - opgezet - geprepareerd - taxidermy

Braziliaanse Dwerguil - opgezet - geprepareerd - taxidermy

€ 425.00
Plaats op bestellijst
Artikelcode: OV - NR - 73

Een prachtige Braziliaanse Dwerguil.

De kleinste uilensoort ter wereld. 

De uil is nog geen 10 cm hoog.

Is strak opgezet in een mooie houding op een houten stronk.

Word uiteraard geleverd met een de bijbehorende papieren!

Tegen meerprijs kan het geleverd worden met een prachtige Vitrine.

I.v.m. huisstof en insecten raden wij altijd aan er een vitrine bij te nemen. Dit is voor het behoud van de uil. 

U houd het diertje dan in nieuwstaat!


Meer info:

De Braziliaanse dwerguil (Glaucidium brasilianum) is een vogel uit de familie van de uilen.

De Braziliaanse dwerguil is een uil die overdag jaagt.

De ogen van de uil hebben een perfectie die in het dierenrijk ongeëvenaard is.

Men schat dat het gezichtsvermogen van de uil 100 keer beter is dan dat van de mens.

De Braziliaanse dwerguil in een kleine uil die voorkomt in Midden-, Noord –en zuid Amerika tot Bolivia en Argentinië. Dit uiltje heeft een gedrongen lichaam met gele ogen en grote klauwen. De kleur van de veren kan variëren van grijs tot bruin en deze uiltjes hebben een gestreepte staart. De buik is wit met bruine strepen. De Braziliaanse dwerguil kan tot 15 cm lang worden en 60 gram wegen. Ze worden ongeveer 6 jaar oud.

 
Braziliaanse dwerguilen leven het liefst in beboste gebieden met open plekken. Ze zijn vooral in de ochtend –en avondschemer actief maar jagen ook wel eens overdag. Dan jagen ze het meest op andere kleine vogeltjes, maar ze eten ook insecten, kleine reptielen en muizen. Het voedsel wordt snel verteerd en de onverteerbare dingen zoals botjes, veren en haren worden 1 of 2 keer per dag als braakballen uitgescheiden.
 
De paartijd van de Braziliaanse dwerguil in van de late winter tot vroeg in het voorjaar. Deze uilen broeden het liefst in holtes van bomen of cactussen en wordt daarom een holte broedvogel  genoemd. Ze leggen dan 3 tot 5 witte eieren die na 28 dagen uitkomen. Als de kuikens 30 dagen oud zijn, zijn ze klaar om het nest uit te vliegen.