Ridderwinkel Dragonheart
De grootste ridderwinkel van Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Eend voor Wildkroon - opgezet - geprepareerd - taxidermy​

Eend voor Wildkroon - opgezet - geprepareerd - taxidermy​

€ 65.00
Plaats op bestellijst
Artikelcode: EVW-102
Aanbieding!
Van:  € 159.95
Nu voor:  € 65.00

Erg mooie nieuw opgezette vrouwtjes eend.

Een pracht voor in uw keuken of woonkamer.

De eend hoort officieel aan de poot te hangen aan een wildkroon.

U heeft bij ons nog de keuze om deze aan de haak in de kop op te hangen, of dat wij de haak voor u verwijderen en u  de eens aan de poot op kunt hangen.

De haak kan op wens verwijderd worden.


Meer info:

Eend is de algemene naam voor een aantal soorten vogels uit de familie van eendachtigen (Anatidae). Alle soorten uit de Anatidae worden "eenden" genoemd, behalve de soorten uit de onderfamilie Anserinae, de ganzen en zwanen. 

Eenden zijn hoofdzakelijk aquatische vogels, meestal kleiner dan hun verwanten, de zwanen en de ganzen, met een kortere nek, en kunnen in zowel zoet als zout water worden gevonden. 

De Tadorninae, waartoe onder andere de bergeend behoort, houden qua formaat het midden tussen een gans en een eend.

Eenden worden soms verward met verscheidene soorten niet verwante vogels met gelijkaardige vormen, zoals duikers, futen, rallen, koeten en waterhoentjes. Soms wordt met "eend" alleen vrouwtjeseenden bedoeld. 

Een mannetjeseend heet een "woerd". Een jonge eend wordt piel genoemd (daar zwemt een eend met pielen). In het algemeen worden jongen van kippen en eenden ook wel "pulletje" of "pulleke" genoemd. 

Een woerd van de wilde eend, de meest voorkomende soort, is naast de kleur ook te herkennen aan enkele gekrulde veren op de staart (dit is niet altijd zichtbaar).