Ridderwinkel Dragonheart
De grootste ridderwinkel van Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Kashmir Geitje - Opgezet - Geprepareerd - Taxidermy

Kashmir Geitje - Opgezet - Geprepareerd - Taxidermy

€ 495.00
Plaats op bestellijst
Artikelcode: Kashmir geit nr: 520

Erg mooi geprepareerde Vintage Kashmir geit met super mooie hoorns en sik.

Meer info:

Kasjmier of kasjmir is een woltype afkomstig van de Kasjmirgeit. 

De wol is genoemd naar het gebied Kasjmir in India, Pakistan en China. Uit dit gebied komen de oorspronkelijke geitenrassen.

De Kasjmirwol is een fijne (19 tot onder 12 µm) en zeer zachte, soepele vezel. Ze wordt traditioneel gewonnen door de ondervacht van de geit te kammen, maar in de moderne bedrijven worden de geiten geschoren. De hoogste kwaliteit Kasjmier is afkomstig van de nek en kin van de geit. De geiten hebben de kleuren wit, grijs, bruin en zwart. De gewenste fijne vezels zitten alleen in de ondervacht. De stuggere vezels van de bovenvacht moeten verwijderd worden. Dit gebeurt machinaal. Per dier is de opbrengst ongeveer 150 gram per keer.

Kasjmir is een van de duurste natuurvezels en wordt daarom vaak gemengd met merino of andere wol. De prijs is vooral afhankelijk van de fijnheid van de wol. Verder spelen de vezellengte, de mate van kroezing en de kleur een rol. Kasjmir kan net zoals schapenwol verwerkt en geverfd worden. Als gevolg van de fijne vezels hebben artikelen van Kasjmirwol zeer goede warmte-isolerende eigenschappen bij een laag gewicht.

Shawl van kasjmier
De voornaamste productielanden waren oorspronkelijk China, Mongolië, Iran en het hoogland van Centraal Azië. Op het ogenblik worden echter ook grote kuddes Kasjmirgeiten gehouden in Australië, Nieuw Zeeland en Schotland. In de oorspronkelijke landen wordt de vezel vooral tot mutsen en shawls verwerkt. In de overige landen wordt vezel verwerkt in bovenkleding variërend van truien tot mantels.

Uitgebreide specificaties

Hoogte +/- 59 cm
Breedte ( hoorn tot -hoorn ) +/- 37 cm
Diepte ( neus tot wand ) +/- 45 cm