Koken uit een Ketel
Kookschatten uit de Ketel.
Eten met Vikingen, Franken en Slaven.
Altijd alleen havermout en groentesoep? Maak je een grapje, meen je het serieus als je dat zegt! Kookschatten uit de ketel nemen ons mee op een culinaire reis terug in de tijd naar de vroege middeleeuwen en onthullen de lekkernijen van de Vikingen, Franken en Slaven. De archeoloog en hobbykok Achim Werner presenteert 56 heerlijke, beproefde en prikkelend geïllustreerde recepten van onze voorouders.
Op basis van archeologische en historische gegevens werden de recepten door de auteurs aangepast aan de hedendaagse keukengewoonten, vele malen getest en voorzien van kleurenillustraties. De mooie illustraties zijn weer van de pen van Jens Dummer.
Met een voorwoord van Bernd Päffgen, 96 pagina's met 72 kleurenillustraties, 17 x 24 cm, kart.
( Het boek is in Duits geschreven! )