Ridderwinkel Dragonheart
De grootste ridderwinkel van Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Korhoen man en wijf - opgezet - preparaat - taxidermy

Korhoen man en wijf - opgezet - preparaat - taxidermy

€ 325.00 ( set )
Plaats op bestellijst
Artikelcode: OV- NR: 69 en 70

Prachtig opgezette Korhoen man en wijfje.

Worden samen verkocht als set.

Uiteraard geleverd met de vereiste papieren.


Meer info:

Het korhoen,vaak ook Tetrao tetrix) is een vogel uit de onderfamilie der ruigpoothoenders (Tetraoninae). De soort komt voor in de noordelijke delen van Eurazië en was vroeger vrij algemeen in Nederland en België.

Deze zijn afkomstig uit de kweek.

Het korhoen is duidelijk seksueel dimorf, wat inhoudt dat de hanen en hennen een verschillend uiterlijk hebben.

 De haan is ongeveer 49-58 cm lang (incl. staart) en de hen is 40-45 cm lang. Daarmee is het een middelgrote ruigpoothoender. De haan is zwart gekleurd met een witte vleugelstreep, ondervleugels en onderstaartdekveren. Heeft een karakteristieke staart in de vorm van een lier, die tijdens de balts wordt opgezet en gespreid. In de vlucht is de de staart samengevouwen.

 Heeft daarnaast een rode wenkbrauw. De hen is bijna volledig grijsbruin met kleine, zwarte banderingen. De staart is niet liervormig. Daarnaast heeft ook het vrouwtje een witte streep op de bovenvleugel, maar deze is smaller dan die van de haan.

 Het korhoenvrouwtje gelijkt op een vrouwelijk auerhoen (Tetrao urogallus), alleen is een vrouwelijk auerhoen groter (54-63 cm) en heeft een niet-gebandeerde oranjebruine keel. Zowel het mannetje als vrouwtje van het korhoen lijken sterk op het Kaukasisch korhoen (Tetrao mlokosiewiczi), maar hun verspreidingsgebied overlapt niet.

 In Groot-Brittannië overlapt hun areaal met die van het Schots sneeuwhoen (Lagopus lagopus scotica). Het vrouwtje van het korhoen lijkt qua verenkleed op het mannetje en vrouwtje van het Schots sneeuwhoen, maar deze is een stuk kleiner (33-38 cm) en is warmer donkerbruin en heeft met witte veren bevederde poten.