Ridderwinkel Dragonheart
De grootste ridderwinkel van Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Ruigpootuil Jong - opgezet - preparaat - taxidermy

Ruigpootuil Jong - opgezet - preparaat - taxidermy

€ 385.00
Plaats op bestellijst
Artikelcode: C - NR - 72
Aanbieding!
Van:  € 435.00
Nu voor:  € 385.00

Prachtige opgezette Jonge Ruigpootuil.

Zit nog niet in het volwassen kleed, en kom je niet vaak tegen!

Kan tegen meerprijs geleverd worden met een prachtige vitrine die uw dier beschermen tegen stof en beestjes.

Uiteraard word deze prachtige uil geleverd met de bijbehorende papieren!


Meer info:

De ruigpootuil (Aegolius funereus) is een kleine uil die deel uitmaakt van de familie van echte uilen, Strigidae, en het geslacht Aegolius. De soort komt voornamelijk voor in dichte naaldbossen in het noorden van Noord-Amerika, in Azië en in grote bergketens zoals de Alpen en de Rocky Mountains.

Met een grootte van 24 tot 26 centimeter is de ruigpootuil een van de kleinere uilensoorten. De vleugelspanwijdte bedraagt 53 tot 60 centimeter. Tussen de geslachten bestaat een groot verschil in gewicht; mannetjes wegen gemiddeld ongeveer 100 gram, terwijl vrouwtjes tot 160 gram kunnen wegen. Verder lijken mannetjes en vrouwtjes erg veel op elkaar.

Een opmerkelijk uiterlijk kenmerk zijn de heldere, zwartgezoomde veren op de kop. Zoals bij alle uilen zijn de ogen relatief groot; de iris is geel. Deze vallen extra op door de lichte krans van uitstaande kopveren die de uil een schijnbaar ‘plat’ gezicht geven (de sluier). 

De ruigpootuil heeft een korte hals en een korte haaksnavel; vederoren ontbreken. De dekveren zijn op de rug grijsbruin met duidelijke, cirkelvormige witte vlekken. De borstveren zijn helder van kleur en voorzien van grijsbruine vlekken of strepen. 

De korte poten zijn wit bevederd tot de klauwen. 

Hieraan heeft het dier zijn Nederlandse naam te danken.