Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Zwaard 9e - 11e eeuws (aanbieding)

Viking Zwaard 9e - 11e eeuws (aanbieding)

€ 325.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: hvmo-9252
Aanbieding!
Van:  Vanaf € 340.95
Nu voor:  € 325.95

Zwaard, 9e-11e eeuws, klasse B.

Dit zwaard is gemaakt van een origineel uit de 9e tot het begin van de 10e eeuw. Het originele Telemark-zwaard wordt momenteel bewaard in de Universitetes Oldsaksamling in Oslo en werd gevonden in North Arhus Farm, Hjartdal Municipality, Telemark County, Noorwegen.

Telemarkzwaard, museumreplica!


Details:

Klasse B

Totale lengte 92 cm

Lemmetlengte 76 cm

Lengte pareerstang 8 cm

Bladprofiel aan de basis 50 * 5 mm

Evenwichtspunt (POB) 15 cm

Gewicht ca. 2,3 kg (botte gevechtsversie) 2,1 kg (scherpe versie)

Schip: Petersen type C

De snijkant bevindt zich slechts aan één kant van het mes

Handvat omwikkeld met echt leer

Met de hand gesmeed mes, quillons en pommel

Lemmet van verenstaal W.Nr. 1.7102 (DIN 54SiCr6) in olie gehard, Rockwell-hardheid ca. 53 HRC

Alle technische informatie moet bij benadering worden opgevat. Het lemmet is gemaakt van gehard en getemperd koolstofhoudend verenstaal DIN 1.7103, dat niet roestvast is. De quillons en pommel zijn gemaakt van staal. De mes tang is gewikkeld in hout en gewikkeld in leer.

De battle-ready versie van dit zwaard heeft een opvallende snede van 2-3 mm en een afgeronde bladpunt. Een zwaard met deze eigenschappen kan worden gebruikt in tentoonstellingsgevechten.

Houd er rekening mee dat wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verwondingen of ander persoonlijk letsel bij het gebruik van het apparaat. Wij benadrukken: Alles wat met het zwaard wordt gedaan is op eigen risico! Ondanks grote zorgvuldigheid bij de productie en bij de materiaalkeuze kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden met betrekking tot het breken van het lemmet of de pareerstang en de gevolgen daarvan volgens de productaansprakelijkheidswet.

Geen enkele serieuze fabrikant kan een absolute breukgarantie geven. Elk zwaard kan worden vernietigd door onjuist gebruik. Probeer de slag van elke tegenstander te pareren met de brede kant van het blad en vermijd directe slagen van rand tot rand. Voer de stoten correct uit en niet met overmatige en onnodige kracht.

Zorg ervoor dat u uw zwaard buiten het bereik van kinderen houdt. Wij zorgen voor vervanging bij een bewezen materiaalfout, zoals een hardheidsscheur, of als het lemmet te hard is; voor een periode van 2 jaar na aankoop.

De inkepingen op het lemmet die in de loop van de tijd ontstaan, zijn een natuurlijk en onvermijdelijk symptoom van slijtage en geen reden tot klagen. Als ze verschijnen, verwijder dan alle scherpe punten en inkepingen met een diamantvijl, schuurpapier of slijpmachine voor verder gebruik.

Ook het losraken van de pareerstang is vaak onvermijdelijk. Het enige dat hierbij helpt is het vastklinken of aandraaien van de schroefbevestiging. Sommige showvechters hebben het nuttig gevonden om de opening tussen het handvat en de pareerstang die is ontstaan na gebruik te vullen met een strakke opwinding van de vislijn.