Ridderwinkel Dragonheart
De grootste ridderwinkel van Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Sikahert - Hert - Opgezet - Geprepareerd - Taxidermy

Sikahert - Hert - Opgezet - Geprepareerd - Taxidermy

€ 795.00
Plaats op bestellijst
Artikelcode: Hert - Sika Hert

Erg mooi  geprepareerde Sika Hert - Preparaat - Taxidermy.

Deze Sika hert is recentelijk opgezet en is in een super mooie staat met zijn prachtige gewei en zit super mooi in de haren.

Meer info:

Het sikahert (Cervus nippon) is een hoefdier uit de onderfamilie der echte herten (Cervinae). Het sikahert komt oorspronkelijk voor in Oost-Azië. De soort is ook in Europa en Nieuw-Zeeland ingevoerd. Het sikahert kan kruisen met het edelhert en vruchtbare nakomelingen voortbrengen.

De vacht van het sikahert is zomers kastanjekleurig roodbruin van kleur. Over de zomervacht lopen enkele rijen van wittige vlekken. 's Winters is de vacht donkerder van kleur. Mannetjes hebben dan een donkergrijze tot zwarte wintervacht, vrouwtjes een meer lichtbruine of grijze vacht. Het sikahert ruit tweemaal, in mei en in de herfst. Het heeft een wit staartstuk en een korte, witte staart. Het staartstuk wordt belijnd door een donkerbruine streep.

Het sikahert heeft een kop-romplengte van 110 tot 150 centimeter, een schouderhoogte van 70 tot 100 centimeter en een gewicht van 80 tot 120 kilogram.

Uitgebreide specificaties

Hoogte +/- 101 cm
Breedte +/- 45 cm
Diepte ( Neus tot wand ) +/- 62 cm