Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Zwitserse hellebaard van ca. 227 cm lang

Zwitserse hellebaard van ca. 227 cm lang

€ 255.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMCST-89MSW

Zwitserse hellebaard van ca. 227 cm lang.

De middeleeuwse strijder was een dappere, loyale jager vol krijgskracht die een verscheidenheid aan wapens met grote vaardigheid hanteerde.

Als veteraan van talloze veldslagen, was hij vaak de eerste die de strijd aanging. Ter ere van deze stoere, toegewijde rondtrekkende soldaten heeft Cold Steel® de wapencollectie Man at Arms gecreëerd.

Vergeleken met de premium ontwerpen van Cold Steel missen deze gevechtsklare wapens de zilvergepolijste stalen elementen die je gewend bent, maar de producten uit de MAA-serie komen in de buurt in kwaliteit en prestaties. En als ze goed geolied zijn, onthullen ze hun inherente stralende schoonheid.

De Man at Arms-collectie biedt een selectie van enkele van de beste Cold Steel®-producten, maar tegen een aanzienlijk lagere prijs. Als je altijd al een Cold Steel®-wapen met scherpe randen hebt willen hebben, maar het nooit hebt kunnen betalen, dan is deze collectie voor jou gemaakt.

Zwitserland heeft de reputatie een schuttersland te zijn. Dit komt vooral door het feit dat dienstplichtigen wettelijk verplicht zijn hun persoonlijk dienstwapen thuis te houden, en dat ze het na afloop van hun dienst mogen houden - en met de juiste toestemming.

Dit is echter een relatief recente ontwikkeling. Driehonderd jaar lang, te beginnen in de 12e eeuw, werden de Zwitsers enorm gevreesd voor de verschrikkelijke ravage die ze op het slagveld konden aanrichten met hun beruchte hellebaarden: de kuifbalein combineerde effectief de beste kwaliteiten van speer, strijdbijl en haak in één verwoestende wapen. Het kan door het sterkste pantserstaal dringen en een stevig roer of schild vernietigen.

De 'snavel' van de stengelbaard kan ook worden gebruikt om een zwaar gepantserde ridder van zijn paard te plukken, zodat de wapenbroeders erop kunnen jagen.

Deze Cold Steel® Zwitserse hellebaard is bijna identiek aan zijn zware historische tegenhanger, maar dan gemaakt van moderne materialen.

Steekpunt, bijlblad en snavel (scheurhaak) zijn volledig geslepen. Dit veelzijdige wapen kan korte metten maken met zelfs een zwaarbewapende en gepantserde tegenstander.


Details:

- Materiaal: lemmet van koolstofstaal 1055 (geblauwd), schacht van essenhout

- Totale lengte: ca. 227,3 cm

- Lengte handgreep: ca. 165,1 cm

- Koplengte: ca. 62,2 cm

- Kopbreedte: ca. 30,5 cm

- Hoofdgewicht: ongeveer 1542g

- Totaal gewicht: ca. 2790 g