Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Kistbeslag Gerond Model 12 x 13 cm

Viking Kistbeslag Gerond Model 12 x 13 cm

€ 13.95 p.st.
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP-16 Schar Rund

Vikingkist Scharnier.

Het gesmede scharnier is volledig met de hand gesmeed volgens Viking Age-modellen en maakt indruk met zijn solide ontwerp.

Zelfs de Kelten en Romeinen gebruikten kisten en kisten met ijzeren scharnieren. En de latere kisten van de Vikingen en houten kisten in middeleeuwse huishoudens waren vaak voorzien van gesmede scharnieren.

De bovenvleugel van het Vikingtijdscharnier is zo gebogen dat het al voorgevormd is voor het vaak ronde deksel van een Vikingkist.


Details:

De afmetingen zijn: 12/13 cm x 1,3 cm

Het gesmede Viking-scharnier heeft vier gaten met een diameter van 4 mm voor bevestiging.

4 stijlvolle spijkers zijn inbegrepen voor bevestiging.

De prijs is voor een enkele scharnier, bestel twee stuks voor een paar.

De term hasp wordt meestal gebruikt voor een haak die met een spijker in hout of metselwerk wordt gehamerd en wordt meestal gebruikt om deur- en raamvleugels of draadspoelen op te hangen.

De term hasp vindt men in het Middelhoogduits en Middelnederduits in de betekenis van een deurhaak, een deurscharnier of een garenlier.

In het Oudhoogduitse woord haspa betekent het streng of streng, in het Oudengels hæsp, hæpse voor klem, in Angelsaksisch haepse en Engels hasp voor haak, deurhaak, raamhaak evenals gesp of spoel, maar ook ijzeren bout.

In het Zweeds wordt het praktische apparaat hasp och / med krok genoemd - d.w.z. grendelbout met bijbehorende haak of oog.