Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking rond schild "Hugin & Munin" met rand van ongelooide huid, 80 cm Ø

Viking rond schild "Hugin & Munin" met rand van ongelooide huid, 80 cm Ø

€ 169.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1116448100

Viking rond schild "Hugin & Munin" met rand van ongelooide huid, 80 cm Ø.

Het grote, mooie vikingschild dat we hier aanbieden, is gemaakt van ca. 13 mm dik multiplex en is rijkelijk versierd met twee raven. Het paar vogels is een afbeelding van de twee boodschappers van Odin, Hugin en Munin (of Huginn en Muninn), die een terugkerend motief zijn in de kunst uit de Vikingtijd. In de Noorse mythologie vliegen de raven over Asgard en Midgard en keren 's avonds terug naar de vader van de goden (ook wel Hrafnáss, de "ravengod" genoemd) om hem alles te vertellen wat ze hebben gezien en gehoord.

In het midden van het schild bevindt zich een royale stalen bult, die met vier klinknagels stevig is vastgezet en zelfs voor sterke Vikinghanden voldoende ruimte biedt. De rand van het schild is bedekt met ongelooide huid (perkament) en de achterkant van het schild is voorzien van drie geklonken houten verstevigingsstaven. De middelste balk dient tevens als vuistgreep en is omwikkeld met leer voor een comfortabele grip ter hoogte van het schildgat.

Hoewel dit houten schild een beetje te dun is voor volledig contact, blijft het nog steeds een geweldig accessoire voor re-enactment, LARP, toneel of tv/film en zal je transformatie tot een trotse Noorse krijger gewoon perfect maken. Het is ook een prachtig verzamelobject, display-item of decoratief object voor alle liefhebbers van de Vikingtijd.


Details:

- Materiaal: multiplex, met leer omwikkeld massief houten handvat, ongelooide huid (onbewerkte huid) randen,    stalen bult

- Beschilderd met raven en een triskele

- Diameter: ca. 80 cm (31,5 inch)

- Dikte: ca. 13 mm

- Schildbult: Ø totaal ca. 18 cm, Ø bult of schildgat ca. 13 cm, diepte van de uitstulping ca. 8 cm

- Gewicht: ongeveer 4,6 kg


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.