Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Vroege 12e eeuwse Kruisvaarders Pothelm

Vroege 12e eeuwse Kruisvaarders Pothelm

€ 189.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1764000070

Vroege kruisvaarderhelm met nekbeschermer, ca. 1200, 1,2 mm staal, messing beslag.

De hoge middeleeuwse helm die we hier aanbieden is een reconstructie van een overgangsvorm van de ingesloten helm zoals gebruikt door kruisvaarders / tempeliers in de late 12e en vroege 13e eeuw. Dit type helm wordt beschouwd als de voorloper of vroege vorm van de Grote Helm, ook wel bekend als een Kübelhelm of Fasshelm, en is daarom in Engelstalige landen ook bekend als een primitieve of vroege grote helm/heaume.

Deze prachtige middeleeuwse helm is gemaakt van staal, voorzien van een licht uitlopende nekbeschermer en versierd met een messing kruis en kroon. De sleuven zijn elk ca. 9,5 cm lang, 1 tot 3 cm breed en talrijke uitsparingen (ronde gaten aan de ene kant en een kruis aan de andere) zorgen voor de nodige luchtcirculatie. De afzonderlijke delen van de ridderhelm zijn allemaal met elkaar verbonden door stalen klinknagels.

De zwartgeblakerde binnenkant is voorzien van een verstelbare bruine leren inleg. De kinband in bruin leer, 3 mm dik, is verstelbaar en heeft een messing gesp (antieke afwerking).

Deze prachtige, draagbare ridderhelm maakt je transformatie tot trotse ridder niet alleen perfect, maar is ook een uitstekende decoratieve toevoeging aan de schatkamer van elke helmverzamelaar.


Details:

- Materiaal: 1,2 mm koolstofstaal, lederen inleg en kinriem, messing gesp

- Geschikt voor een hoofdomtrek tot ca. 69 cm

- Lange binnenafstand (achterhoofd tot voorhoofd): ca. 25 cm

- Korte binnenafstand (oor-oor): ca. 19 cm

- Hoogte: ca. 34 cm (voorkant) / 24 cm (achterkant)

- Gewicht: ongeveer 3,25 kg


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.