Ridderwinkel Dragonheart
De grootste ridderwinkel van Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Zijdehoen - Opgezet - Geprepareerd - Taxidermy

Zijdehoen - Opgezet - Geprepareerd - Taxidermy

€ 110.00
Plaats op bestellijst
Artikelcode: Zijdehoen opgezet

Prachtig opgezette Zijdehoen zittend in een mandje met hooi.

Meer info:

Het zijdehoen of Wugu-ji (Gallus gallus domesticus brisson), ook wel negerhoen of morenhoender genoemd vanwege zijn hyperpigmentatie, is een kippenras. Het zijdehoen heeft een vacht, die meer lijkt op haar en op wol dan op veren. 

En het zijdehoen heeft ook vijf tenen aan de voeten in plaats van de gebruikelijke vier. De tenen zijn ook voorzien van vrij lange, gebogen klauwen. Ook aan de armen (vleugels) zijn duidelijk drie vingers zichtbaar onder de vacht, met aan twee vingers klauwtjes.

De voorlopers van onze huidige zijdehoenders moeten reeds lang voor onze jaartelling hebben bestaan, wel duizenden jaren geleden. De Griekse wijsgeer Aristoteles kende reeds de zwarte en witte hoenders met 'kattenhaar' uit het rijk van Mamgi (China). 

Volgens Chinakenner Thien vermelden Chinese geschriften over de Wugu-ji, dat net als het Japanse Ukotsuhei zoveel betekent als 'Kraaien' of 'Hoen-met-zwarte-botten', dat ze reeds bekend waren in het begin de Tang-dynastie (618-907 n. Chr.). 

Toen al had het zijdehoen een grote plaats ingenomen in de traditionele Chinese geneeskunst (zie het kopje hieronder). Odoric van Friuli vermeldde ze ook in zijn boek "Mijn reis naar het verre oosten" (1330).