Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuws Boogschutters Zwaard, Klasse B, 14-15e eeuws

Middeleeuws Boogschutters Zwaard, Klasse B, 14-15e eeuws

Vanaf € 335.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: hvmo-3525

Middeleeuws Boogschutters Zwaard, Klasse B,  14-15e eeuws.

Vooral gebruikt door boogschutters in de 14e en 15e eeuw. 

Bron: Petr Klučina, Zbroj a zbraně (ISBN: 8071856614). 

Het lemmet van dit zwaard is gemaakt van industrieel gewalst verenstaal.

Gotisch kort zwaard Brenner, met één hand

Vechtklasse B

Blad van verenstaal volgens CSN 14260 (Din 54SiCr6 | GOST 60S2CHA)

Hardheid van het lemmet 52-54 HRC

gefreesd en geslepen blad

771 mm - totale lengte

590 mm - bladlengte

39 mm - bladbreedte bij pareerstang

148 mm - lengte pareerstang

1120g - Gewicht

Alle technische informatie moet bij benadering worden opgevat. Het lemmet is gemaakt van gehard en getemperd high-carbon verenstaal DIN 1.7103, dat niet roestvast is. Crossguard en pommel zijn gemaakt van staal. De mesdoorn is bedekt met hout en omwikkeld met leer.

De gevechtsversie van dit zwaard heeft een slagrand van 2-3 mm en een afgeronde bladpunt. Een zwaard met deze eigenschappen kan worden gebruikt in tentoonstellingsgevechten.

Houd er rekening mee dat wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verwondingen en ander persoonlijk letsel tijdens het gebruik. Wij benadrukken: Alles wat met het zwaard wordt gedaan is op eigen risico!

Ondanks grote zorgvuldigheid bij de productie en bij de materiaalkeuze, kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden met betrekking tot het breken van het mes of de pareerstang en de gevolgen daarvan volgens de Wet Productaansprakelijkheid.

Geen enkele gerenommeerde producent kan een absolute breukgarantie bieden. Elk zwaard kan worden vernietigd door onjuist gebruik. Probeer elke vijandelijke slag af te weren met de volle zijde van het mes en vermijd directe mes-naar-blad slagen. Voer de stoten correct uit en niet met overdreven en onnodige kracht.

Zorg ervoor dat u uw zwaard buiten het bereik van kinderen houdt. Wij vervangen een bewezen materiaaldefect, zoals een verhardingsscheur, of een te hoge bladhardheid; namelijk voor een periode van 2 jaar na aankoop.

De inkepingen op het lemmet die zich in de loop van de tijd ontwikkelen, zijn een natuurlijk en onvermijdelijk symptoom van slijtage en zijn geen reden tot klagen. Als ze verschijnen, verwijder dan alle scherpe punten en inkepingen met een diamantvijl, schuurpapier of slijpmachine voor verder gebruik.

Een losraken van de afscherming is vaak onvermijdelijk. Alleen het opnieuw klinken of aandraaien van de schroefbevestiging helpt hier. Het is voor sommige showjagers nuttig gebleken om de opening tussen het handvat en de pareerstang na gebruik op te vullen met een strakke opgerolde vislijn. 

Uitgebreide specificaties

Lengte ca.77.1 cm
Kling lengte ca. 59 cm
Kling breedte aan pareerstang ca. 3.9 cm
Lengte pereerstang ca. 14.8 cm
Gewicht ca. 1120 gram
Hardheit kling 54-56 HRC