Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuws Falchion Zwaard, Klasse B

Middeleeuws Falchion Zwaard, Klasse B

Vanaf € 226.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: hvjk-1222

Middeleeuws Falchion Zwaard, Klasse B.


Beschrijving:

Totale lengte ca. 75 cm

Lemmetlengte ca. 56 cm

Lengte van de pareerstang ca. 18 cm

Gewicht ca. 1,20 kg

Verenstalen lemmet W.Nr. 1.7102 (DIN 54SiCr6) gehard in olie, Rockwell hardheid Ca 48 HRC

Gemaakt in Tsjechië.

Alle informatie is bij benadering. Het lemmet is gemaakt van gehard en getemperd high-carbon verenstaal DIN 1.7103, dat niet roestvast is. Crossguard en pommel zijn gemaakt van staal. De mesdoorn is bedekt met hout en omwikkeld met leer.

De gevechtsversie van deze Falchion Trold heeft een snijkant van 2-3 mm en een afgeronde bladpunt. Een falchion met deze eigenschappen kan worden gebruikt in tentoonstellingsgevechten.

Houd er rekening mee dat wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verwondingen en ander persoonlijk letsel tijdens het gebruik. Wij benadrukken: Alles wat er met de falchion wordt gedaan is op eigen risico!

Ondanks grote zorgvuldigheid bij de productie en bij de materiaalkeuze, kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden met betrekking tot het breken van het mes of de pareerstang en de gevolgen daarvan volgens de Wet Productaansprakelijkheid.

Geen enkele gerenommeerde producent kan een absolute breukgarantie bieden. Elke Falchion Trold kan worden vernietigd door onjuiste behandeling. Probeer elke vijandelijke slag af te weren met de volle zijde van het mes en vermijd directe mes-naar-blad slagen. Voer de stoten correct uit en niet met overdreven en onnodige kracht.

Zorg ervoor dat u uw falchion buiten het bereik van kinderen houdt.

De inkepingen op het lemmet die zich in de loop van de tijd ontwikkelen, zijn een natuurlijk en onvermijdelijk symptoom van slijtage en zijn geen reden tot klagen. Als ze verschijnen, verwijder dan alle scherpe punten en inkepingen met een diamantvijl, schuurpapier of slijpmachine voor verder gebruik.

Een losraken van de afscherming is vaak onvermijdelijk. Alleen het opnieuw klinken of aandraaien van de schroefbevestiging helpt hier. Het is voor sommige showjagers nuttig gebleken om de opening tussen het handvat en de pareerstang te vullen na gebruik met een strakke rol vislijn.