Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuws Zwaard, SK-B Klasse, 13e eeuws

Middeleeuws Zwaard, SK-B Klasse, 13e eeuws

Vanaf € 269.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: HVMO-1037

Middeleeuws Zwaard, SK-B Klasse, 13e eeuws.

Eenhandig zwaard "IN HOC SIGNO VINCES"; 13de eeuw

47*5 mm bladafmetingen (basis)

brede groef

Handvat omwikkeld met echt lederen koord

Het blad is gehard in olie en getemperd tot ca. 53° Rockwell

Typologie: Oakeshott subtype Xa

Het gewicht van het zwaard met een scherp mes is ongeveer 1700g

Verenstalen lemmet W.Nr. 1.7102 (DIN 54SiCr6)

Gemaakt in Tsjechië.

Alle technische informatie moet bij benadering worden opgevat. Het lemmet is gemaakt van gehard en getemperd high-carbon verenstaal DIN 1.7103, dat niet roestvast is. Crossguard en pommel zijn gemaakt van staal. De mesdoorn is bedekt met hout en omwikkeld met leer.

De gevechtsversie van dit zwaard heeft een slagrand van 2-3 mm en een afgeronde bladpunt. Een zwaard met deze eigenschappen kan worden gebruikt in tentoonstellingsgevechten.

Houd er rekening mee dat wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verwondingen en ander persoonlijk letsel tijdens het gebruik. Wij benadrukken: alles wat met het zwaard wordt gedaan is op eigen risico!

Ondanks grote zorgvuldigheid bij de productie en bij de materiaalkeuze, kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden met betrekking tot het breken van het mes of de pareerstang en de gevolgen daarvan volgens de Wet Productaansprakelijkheid.

Geen enkele gerenommeerde producent kan een absolute breukgarantie bieden. Elk zwaard kan worden vernietigd door onjuist gebruik. Probeer elke vijandelijke slag af te weren met de volle zijde van het mes en vermijd directe mes-naar-blad slagen. Voer de stoten correct uit en niet met overdreven en onnodige kracht.

Zorg ervoor dat u uw zwaard buiten het bereik van kinderen houdt.

Wij vervangen een bewezen materiaaldefect, zoals een verhardingsscheur, of een te hoge bladhardheid; namelijk voor een periode van 2 jaar na aankoop.

De inkepingen op het lemmet die zich in de loop van de tijd ontwikkelen, zijn een natuurlijk en onvermijdelijk symptoom van slijtage en zijn geen reden tot klagen. Als ze verschijnen, verwijder dan alle scherpe punten en inkepingen met een diamantvijl, schuurpapier of slijpmachine voor verder gebruik.

Een losraken van de afscherming is vaak onvermijdelijk. Alleen het opnieuw klinken of aandraaien van de schroefbevestiging helpt hier. Het is voor sommige showjagers nuttig gebleken om de opening tussen het handvat en de pareerstang na gebruik op te vullen met een strakke opgerolde vislijn. 

Uitgebreide specificaties

Lengte totaal ca. 92.5 cm
Kling lengte ca. 75.7 cm
Kling Gehard op 53 Rockwell
Gewicht ca. 1700 gram
Doorsnede pommel ca. 5 cm
Lengte pareerstang ca. 18 cm
Basis Klingbreedte ca. 4 mm