Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Boogschutters Zwaard Klasse B, 14e - 15e eeuws

Boogschutters Zwaard Klasse B, 14e - 15e eeuws

Vanaf € 285.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: HVMO-3523

Boogschutters Zwaard Klasse B,  14e - 15e eeuws.

Dit zwaard werd vooral gebruikt door boogschutters in de 14e en 15e eeuw.

Het lemmet van dit zwaard is gemaakt van industrieel gewalst verenstaal.


Product beschrijving:

klasse B

Blad van verenstaal volgens CSN 14260 (Din 54SiCr6 | GOST 60S2CHA)

Hardheid van het lemmet 54-56 HRC

gefreesd en geslepen blad

matte afwerking

Handvat versierd met draad

780 mm - totale lengte

588 mm - bladlengte

38 mm - bladbreedte bij pareerstang

155 mm - lengte van pareerstang

1120g - Gewicht

Alle informatie is bij benadering. Het lemmet is gemaakt van gehard en getemperd high-carbon verenstaal DIN 1.7103, dat niet roestvast is. Crossguard en pommel zijn gemaakt van staal. De mesdoorn is bedekt met hout en omwikkeld met leer.

De gevechtsversie van dit zwaard heeft een slagrand van 2-3 mm en een afgeronde bladpunt. Een zwaard met deze eigenschappen kan worden gebruikt in tentoonstellingsgevechten.

Houd er rekening mee dat wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verwondingen en ander persoonlijk letsel tijdens het gebruik. Wij benadrukken: alles wat met het zwaard wordt gedaan is op eigen risico!

Ondanks grote zorgvuldigheid bij de productie en bij de materiaalkeuze, kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden met betrekking tot het breken van het mes of de pareerstang en de gevolgen daarvan volgens de Wet Productaansprakelijkheid.

Geen enkele gerenommeerde producent kan een absolute breukgarantie bieden. Elk zwaard kan worden vernietigd door onjuist gebruik. Probeer elke vijandelijke slag af te weren met de volle zijde van het mes en vermijd directe mes-naar-blad slagen. Voer de stoten correct uit en niet met overdreven en onnodige kracht.

Zorg ervoor dat u uw zwaard buiten het bereik van kinderen houdt.

De inkepingen op het lemmet die in de loop van de tijd ontstaan, zijn een natuurlijk en onvermijdelijk symptoom van slijtage en geen reden tot klagen. Als ze verschijnen, verwijder dan alle scherpe punten en inkepingen met een diamantvijl, schuurpapier of slijpmachine voor verder gebruik.

Een losraken van de afscherming is vaak onvermijdelijk. Alleen het opnieuw klinken of aandraaien van de schroefbevestiging helpt hier. Het is voor sommige showjagers nuttig gebleken om de opening tussen het handvat en de pareerstang na gebruik op te vullen met een strakke opgerolde vislijn.