Onze uilen in de Uilentuin

De Uilentuin is momenteel gesloten!!

De Uilentuin van Dragonheart is een bijzondere plek in Enschede.

We hopen zodra er meer bekent is over wat we wel/niet mogen we de tuin aan kunnen passen en weer open mogen gaan voor publiek.

De bedoeling is om er een kleine leuke aangelegde tuin van te maken met verschillende grote Volières met Oehoes, Sneeuwuilen, Bosuilen en Laplanduilen met Oeraluilen.

We gaan de verblijven uitbouwen waardoor de verblijven een keer zo groot worden en de uilen ook naar buiten kunnen en lekker in de regen kunnen zitten als ze dat willen.

Ook gaan we andere natuurlijker bankjes plaatsen en meer Platanen op het erf, meer groen.

Uiteraard kunt u daar van alle rust genieten onder het genot van een kopje koffie/thee.


We zoeken nog sponsoren om dit allemaal te realiseren!!Dragonheart stopt met de Uilenshows!

Zoals iedereen weet mogen wij op dit moment niemand in de Uilentuin laten kijken naar de uilen en mogen we er ook geen shows geven. Er loopt nu een beroep tegen de RVO hierover.
Dit hele gebeuren loopt al sinds april 2017, en heeft ons erg aangegrepen. Vooral omdat wij dit al 16 jaar doen en de controleurs alleen maar lof hebben voor hoe het er hier uitziet.
Ook verdienen we er al lange tijd niet genoeg mee en moest er geld bij. 


Wij beiden hebben er erg veel last van wat er nu gaande is en hebben al lange tijd veel lichamelijke klachten hierdoor. Daar dit ons zoveel stress bezorgt hebben wij besloten te stoppen met de uilen demo`s en ook de shows op locatie in het land.

Dit houdt ook in dat een deel van de uilen waarmee wij vliegen naar een andere kweker/valkenier zijn verhuist en we de uilentuin ombouwen met grote volières met alleen nog de Oehoe`s, Sneeuwuilen en de volière met de Lapland en Oeral uilen. 
De rechtszaak loopt gewoon door en we hopen toch dat we dit winnen. 

Winnen we wel, dan kunnen we alleen uilen laten zien in de tuin, en winnen we niet zullen we er een aantal productie dieren bij aan moeten schaffen om onder de Kinderboerderijen regels te vallen......maar jullie begrijpen dat we niet zitten te wachten op cavia`s en konijnen etc.

We hopen dat hier snel uitsluitsel over is zodat we de uilentuin  weer open kunnen doen voor het publiek.