Boromir

Canadese Oehoe

Wetenschappelijke naam: Bubo Virginianus Subarticus.

Canadese oehoe's leven in het noorden van de Verenigde staten en in Canada in en rond bossen, soms tot op grote hoogtes. Gemengd bos biedt hen slaap- en schuilplaatsen en jagen doen ze meestal boven open terrein. Vogels, knaagdieren en konijnen, insecten en reptielen staan op de menulijst.

Onze Canadese Oehoe Boromir:

Boromir, is een oude rot in het vak zeg maar. Een van onze eerste uilen die als hij goed op gewicht prachtig voor ons vliegt, maar ook een eigen ik heeft en absoluut niet aangehaald wil worden, door niemand. In de show vliegt hij altijd het hardst van allen en is erg fanatiek. Maar Boromir is zo fanatiek dat als hij aan de beurt is die ook niet meer wil afstaan. Zodra hij maar in de gaten krijgt dat hij terug naar zijn hok moet gaat hij eigenwijs op de grond zitten.

Foto's van Boromir
Paspoort
Land van herkomst: Canadese oehoe's leven in het noorden van de Verenigde staten en in
Leeftijd: 12 jaar
Grootte: 51 cm
Gewicht: 1500 gram
Kleur: Wit/zwart
Spanwijdte: 135 cm
Geslacht: Man