Wij zijn gesloten op woensdag 26 juni!!

Fangorn

Europese Oehoe

Wetenschappelijke naam: Bubo Bubo.

De Europese oehoes staan bekend om hun grote oranje ogen. Ze zijn voornamelijk bruin-zwart van kleur en hebben grote oorpluimen. De kleur van het verenkleed verloopt van donker bovenaan naar licht met zwarte strepen onderaan. De keel is wit en de kop bestaat uit een soort masker van zwarte, witte en grijze veren.

Met hun oranje ogen kunnen ze goed in de schemering en in de nacht kijken. Daarnaast hebben ze een uitstekend gehoord en maken ze erg weinig lawaai tijdens het vliegen. Hierdoor kunnen ze hun prooi zeer goed besluipen. In de natuur eten Europese oehoes diverse prooidieren, variërend van knaagdieren, zoals muizen en ratten, tot insecten en zelfs grotere dieren, zoals jonge vossen of vogels.

Onze Europese Oehoe Fangorn:

Fangorn een super mooie uil, maar had helaas geen zin om mee te vliegen in het team. Hij leeft nu samen met de andere oehoes in een prachtige volière, waar ze het prima naar hun zin hebben.

Foto's van Fangorn
Paspoort
Land van herkomst: De Europese oehoe leeft in grote delen van Europa, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Azie, voornamelijk in bosrijke en heuvelachtige gebieden
Leeftijd: 10 jaar
Grootte: 65 cm
Gewicht: 2000 gram
Kleur: Bruin/zwart
Spanwijdte: 170 cm
Geslacht: Man