Gimli

Afrikaanse Oehoe

Wetenschappelijke naam: Bubo Africanus.

De Afrikaanse Oehoe bewoond het grootste deel van Afrika ten zuiden van de Sahara-woestijn in de buurt van dichte bossen. Ze zijn overdag actieve jagers, in de nacht verbergt de uil zich in de bomen, bergrichels of verlaten holen. Ze zijn gevonden in gebieden met een rotsachtig land, open bossen, woestijnen . Afrikaanse Oehoe’s zijn niet te vermijden uit bevolkte gebieden.

Ze jagen vaak in de buurt van wegen en worden vaak getroffen door voertuigen. Het voedsel van de Afrikaanse Oehoe bestaat uit, kleine zoogdieren, vogels en reptielen.

Onze Afrikaanse Oehoe Gimli:

Gimli is onze "grumpy" Afrikaanse Oehoe. Gimli is een hele goede vlieger in onze uilenshows, hij zit altijd paraat om te vliegen. Gimli is gekscherend onze Grumpy uil, hij houd er niet van om geaaid te worden en maakt dat dan ook duidelijk door te bijten. Gimli zal niet zomaar bijten of gemeen zijn maar aaien is gewoon iets waar hij niet van houdt. Gimli zit in het eerste hok van onze verblijven dat is de meest zonnige plek op het terrein. Gimli is gek op de zon en je zal hem dan ook altijd heerlijk in het zonnetje zien zitten. Aan Gimli's mooie gele ogen kan je zien dat het een daguil is.

Foto's van Gimli
Paspoort
Land van herkomst: Afrika
Leeftijd: 5 jaar
Grootte: 45 cm
Gewicht: 700 gram
Kleur: Bruin/wit
Spanwijdte: 100 cm
Geslacht: Man