Moria

Sneeuwuil

Wetenschappelijke naam: Bubo Scandiacus.

De sneeuwuil is een grote witte vogel met een ronde kop, gele ogen en een zwarte snavel. De poten zijn zwaar bevederd. Het verenpak van het vrouwtje en van de kuikens heeft bruinzwarte vlekken en strepen. Het mannetje heeft weinig of geen vlekken.

Op zijn menu staan lemmingen en mollen, maar ook kleine hazen, knaagdieren, vis en vogels.

Onze Sneeuwuil Moria:

Moria, is een lieve uil, die graag bij ons is en erg graag vliegt. Moria voelt het zwaarst aan op de handschoen van alle uilen omdat het een compacte uil is.

Foto's van Moria
Paspoort
Land van herkomst: De Sneeuwuil leeft in het noordpoolgebied, in de toendra en op hoogvlaktes boven de boomgrens.
Leeftijd: 3 jaar
Grootte: 66 cm
Gewicht: 2100 gram
Kleur: Wit met zwarte vlekjes
Spanwijdte: 164 cm
Geslacht: Vrouw