Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Gladiator Dolk

€ 59.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0216625102

Gladiatorsdolk met een benen handvat.

De Romeinse gladiatoren waren voorbestemd om zeer meedogenloze man-tegen-man-gevechten te voeren in de arena's van het Romeinse Rijk. Daarom was een populair wapen een kort zwaard of dolk die geschikt was om te steken.

Deze gladiatorendolk is een zeer mooie replica van een wapen dat is ontdekt tijdens opgravingen in Pompeii. De stad Pompeii werd in 79 na Christus grotendeels verwoest door de uitbarsting van de Vesuvius en bedolven onder een 4 - 6 meter dikke laag as. Tegenwoordig is het een eldorado voor archeologen.

De dolk heeft een zeer gedetailleerd, handgemaakt handvat van been. Het lemmet is gesmeed uit koolstofstaal. Het is ongeslepen, waardoor het perfect is voor zowel de verzamelaar als voor gevechtsdisplays. Een schede is niet beschikbaar omdat gladiatorenwapens de arena in werden gedragen. 

Omdat het handvat is gemaakt van natuurlijk gegroeid dierlijk bot, zijn kleine scheurtjes in het materiaal mogelijk en volkomen normaal. Dergelijke kleine gebreken zien er tegelijkertijd authentiek, natuurlijk en uniek uit en doen niets af aan de kwaliteit of sterkte van het handvat.


Details:

- Materiaal mes: koolstofstaal, ongeslepen

- Materiaal handvat: been

- Totale lengte: ca. 48 cm

- Lemmetlengte: ca. 31 cm

- Lemmetdikte: ca. 4 mm

- Gewicht: ongeveer 400g