Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Das Alamannen Kochbuch

€ 22.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-2246380522

Het Alamanen Kookboek

door Andrea Gräupel en Stefan Müller

- Een heerlijke reis terug in de tijd naar de Middeleeuwen -

Hardcover, 128 pagina's

Talrijke kleurenfoto's, formaat 21,5 x 20,5 cm

Inhoud:

De Alemannische stam vestigde zich ongeveer vijf eeuwen in het zuidwesten van Duitsland vanaf ongeveer 260 na Christus. In wat nu Baden-Württemberg is, zijn de afgelopen jaren hele nederzettingen ontdekt en opgegraven. Deze archeologische vondsten gaven unieke inzichten in het leven in een vroegmiddeleeuws dorp en maken het mogelijk conclusies te trekken over de eetgewoonten van de Alemannen. Op basis van deze bronnen en geschreven getuigenissen van historische schrijvers uit andere culturen hebben de auteurs recepten gecreëerd zoals ze 1800 jaar geleden bij de open haarden van de Alemannen werden bereid.

Geniet van het culinair opfleuren van lang vervlogen tijden met nieuwe recepten.

Zin om het boek te bekijken?

Bekijk hier de preview

De auteurs:

Andrea Gräupel, geboren in 1963, toonde als kind al interesse in koken en ontwikkelde zich tot een gepassioneerd hobbykok. In de jaren tussen 2002 en 2005 trok Stefan Müller (co-auteur van "Alamannen Kochbuch") steeds meer naar het Alamannenmuseum Ellwangen en ook haar interesse voor geschiedenis werd gewekt. In 2005 sloot ze zich als medeoprichter aan bij de Raetovarian Alemanni group en al snel groeide ze door tot 'groepskok'. Sindsdien wijdt zij zich ook aan onderzoek, vooral op het gebied van eten, drinken en kruiden en vooral aan 'ancient cooking'.

Stefan Müller, geboren in 1971, was van kinds af aan geïnteresseerd in geschiedenis en archeologie. In 1998 werd hij lid van de Vereniging voor Archeologie in Württemberg en Hohenzollern e. V. en kwam in 2002 naar het museumonderwijs in het Alamannenmuseum Ellwangen. In 2005 richtte hij de Raetovariaanse Alemannengroep op en wijdde hij zich in zijn hobby steeds meer aan onderzoek en levende geschiedenis.

Onderzoek omvat ook het uitproberen van dingen, vooral de gerechten bereid door Andrea Gräupel (co-auteur van "Alamannen-Kochbuch"). 



( Het boek is in Duits geschreven! )