Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Angelsaksisch Rondschild met Slangenmotief en Runen, 61 cm, (deco)

Angelsaksisch Rondschild met Slangenmotief en Runen, 61 cm, (deco)

€ 79.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1116003600

Angelsaksisch Rondschild met Slangenmotief en Runen, 61 cm Ø.

Het hier aangeboden ronde schild is gemaakt van ca. 13 mm dik multiplex en versierd met een uitgebreid slangenmotief en drie runen uit het Angelsaksische runenalfabet, de zogenaamde Futhorc.

Hoewel de runen van Angelsaksische oorsprong zijn, kan het slangenmotief worden geïnterpreteerd als een voorstelling van de Noorse Midgaardslang (ook wel Jörmungandr of Wereldligger genoemd), een sleutelfiguur in de Germaanse mythologie - waardoor het schild geschikt is als Vikingschild. Samen met Hel en de Fenriswolf is de slang een van de drie wereldvijanden. Alle drie zijn de kinderen van de boze god Loki en de reuzin Angrboda. Jormungand ligt in de diepten van de zee die Midgard omringt. Zijn lichaam is zo massief dat hij zich om het hele vasteland wikkelt en het uiteinde van zijn eigen staart in zijn keel grijpt. Als ze wakker wordt en de zee teistert, zullen grote overstromingen de sterfelijke wereld teisteren. Tegelijkertijd is de slang die in zijn staart bijt een belangrijk symbool van de eenheid en eeuwige terugkeer van alle dingen. In de derde ontmoeting tussen Thor en Jörmungand in de tijd van Ragnarök slaagt Thor erin de Midgard Serpent te doden met zijn hamer Mjölnir.

In het midden van het schild bevindt zich een royale stalen bult, die met vier klinknagels stevig is vastgezet en zelfs voor sterke Vikinghanden voldoende ruimte biedt. De rand van het schild is verstevigd met metaal en de achterkant is voorzien van een massief houten vuistgreep.

Hoewel dit houten schild iets te licht en te dun is voor volledig contact, blijft het een geweldig accessoire voor re-enactment, LARP, toneel of tv/film en zal het je transformatie tot een trotse Angelsaksische of Viking-krijger voltooien. Het is ook een mooi verzamelobject, display item of decoratief object.


Details:

- Materiaal: multiplex, massief houten handvat, stalen nok en rand

- Beschilderd met een slangenmotief

- Diameter: ca. 61 cm (24 inch)

- Dikte: ca. 13 mm

- Schildbult: Ø totaal ca. 17 cm, Ø bult of schildgat ca. 12 cm, diepte van de uitstulping ca. 7 cm

- Gewicht: ongeveer 2,55 kg


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.