Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Baldur Vikingzwaard met Schede

Baldur Vikingzwaard met Schede

€ 469.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: HVMT-501781

Baldur Vikingzwaard met Schede.

In het pantheon van Noorse goden was Baldur de zoon van Odin en Frigg (d.w.z. een broer of zus van Thor en Loki) en als zodanig was hij voorbestemd om na Odin te regeren.

Geliefd bij alle goden behalve Loki (verbaasd?), staat Baldur bekend als een personage dat vreugde brengt aan iedereen die zijn gezelschap deelt.

Noorse poëzie vertelt over de dood van Baldur als een tragedie en een voorbode van Ragnarok.


Let op: Dit is een decoratief item dat niet geschikt is voor echt gebruik!

Ter ere van minder bekende broers en zussen over de hele wereld hebben we dit klassieke Vikingzwaard ontworpen als eerbetoon aan het mooiste lid van Asgard. Het leren handvat van dit zwaard is met een laser gegraveerd met de drie runen die volgens ons de Noorse god het beste vertegenwoordigen. Sommige geleerden geloven dat de naam Baldur zich vertaalt als "vet", dus werd de rune van moed toegevoegd. In haar poging om Baldur tegen kwaad te beschermen, vroeg Frigg alle dingen om te zweren hem nooit kwaad te doen (behalve Maretak), dus de rune van bescherming was ook inbegrepen. Ten slotte stond Baldur er ook om bekend dat hij altijd voorbereid was op de strijd, dus de Rune of Strength maakt de reeks compleet.

Het mes is geëtst met runen die zich ruwweg vertalen naar de spelling van "Baldur".

De lederen schede (met integrale riem) is bedekt met een laag zwart suède die is afgewerkt met topgrain veter, nek en chape. De nek en de chape dragen een Viking-symbool voor de zon, omdat Baldur bekend stond als een schijnend licht voor iedereen die hem kende.

Totale lengte: 95 cm = 37-1/2"

Lemmetlengte: 79cm = 31"

Bladbreedte: 5,4 cm = 2-1/8"

Bladmateriaal: 1065 koolstofstaal

Gewicht: 1219 g = 2 pond, 11 ons

Rand: geslepen