Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Battlecry Madon Seax, Vikingmes

Battlecry Madon Seax, Vikingmes

€ 249.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0210404119

Battlecry Madon Seax, Vikingmes.

Dit middeleeuwse Maldon Seax mes uit de Battlecry collectie is voorzien van een zwaardachtig handvat en dient door zijn formaat zowel als werkmes als gevechtsdolk. Het is een solide en goed uitgebalanceerd stuk.

De bladvorm heeft een dikke achterrand die naar een recht punt buigt, waardoor de sax zowel snijdend als snijdend vermogen krijgt. Speciaal ontworpen om sterk te zijn, met een 1065 koolstofstalen lemmet met een zwartgeblakerde, battle geharde afwerking, extra brede tang en gehard tot een lage 50 HRC. Dit voorgeslepen mes heeft strenge tests doorstaan. De handmatige productie door meestersmeden maakt deze lijn uniek. Inclusief een bijpassende schede met riemlussen en een certificaat van echtheid ondertekend door elke smid die je mes bij elke stap aanraakte.

De verscheidenheid aan verschillende historische messen en dolken is immens. Toch zijn veel op de een of andere manier terug te voeren op slechts een handvol bewezen ontwerpen. Een van de meest praktische en functionele is er een die niet algemeen bekend is: de Viking-sax. Een handig hulpmiddel en dodelijk wapen, het is het kleine broertje van zijn bekendere grotere broer of zus, het Vikingzwaard.


Details:

- Materiaal mes: 1065 koolstofstaal

- Totale lengte: ca. 54,61 cm

- Lemmetlengte: ca. 38,9 cm

- Lemmetbreedte: ca. 2,4 cm

- Gewicht: ongeveer 560g