Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Battlecry Maldon Vikingzwaard, Vikingzwaard

Battlecry Maldon Vikingzwaard, Vikingzwaard

€ 389.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0110501507

Battlecry Maldon Vikingzwaard, Vikingzwaard.

De Maldon Viking uit de Battlecry-collectie is een licht, wendbaar en duurzaam mes dat weerspiegelt wat deze stijl tot een formidabel en bijna legendarisch ontwerp maakte. Gemaakt om te gaan met schilden, maliënkolder en dikke huiden of leren harnassen, het was een match voor elk handwapen van zijn tijd.

De halfronde punt kon het doel krachtig doorboren zonder te haken of te haken, terwijl de goed geslepen rand, niet te breed of te smal, een breed scala aan combinatieaanvallen met één hand mogelijk maakte.

Het handvat met de uitgesproken pommel gaf de gebruiker een stevige grip en maakte een snel draaipunt mogelijk dat gemakkelijk te manipuleren was voor veelzijdige acties. Het vermogen om snelle aanvallen met één hand uit te voeren, maakte het ideaal voor gevechten met een schild, maar ook zeer effectief in combinatie met een sax of zelfs een handbijl.

Met zijn unieke schaduwachtige tint is het gemakkelijk voor te stellen dat een mes als de Maldon opzettelijk wordt verduisterd voor een noordelijke nachtelijke schermutseling.

Het is gemakkelijk in te zien waarom deze stijl zo gevreesd en zo invloedrijk was. Inclusief een bijpassende schede met riemlussen en een certificaat van echtheid ondertekend door elke smid die je mes aanraakte bij elke stap van het smeedproces. Het mes is geslepen.


Details:

- Materiaal mes: 1065 koolstofstaal

- Totale lengte: ca. 92,7 cm

- Lemmetlengte: ca. 77,8 cm

- Lemmetbreedte: ca. 4,7 cm

- Gewicht: ongeveer 1080g