Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Bladvormige speerpunt, circa 31,5 cm

Bladvormige speerpunt, circa 31,5 cm

€ 54.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1816722800

Bladvormige speerpunt, circa 31,5 cm.

In de geschiedenis van de speer was de bladvormige speerpunt een terugkerende vorm. Reeds in de Bronstijd werd het zowel voor de jacht als voor de strijd gebruikt en werd het in vele tijdperken en culturen gebruikt - van de Kelten tot de oude Romeinen en Grieken tot de Vikingen - in een grote verscheidenheid aan vormen, tot ver in het Midden-Oosten. Leeftijden.

Het speerpunt dat we hier aanbieden is gemaakt van EN45 warmtebehandeld koolstofstaal. Hij is ca. 31,5 cm lang, heeft een breed lemmet van ca. 20 cm lang en met twee gaten kun je hem op een houten handvat van je keuze monteren om je eigen speer te maken. Wordt geleverd zonder schacht en zonder bevestigingsmateriaal.

Als alternatief kunnen verzamelaars onze houten speerpuntstandaard kopen (apart verkrijgbaar, item DHBM-1816375000) om hun schatten in stijl in hun arsenaal weer te geven.

Houd er rekening mee dat deze speerpunt in de eerste plaats is ontworpen als verzamelobject, decoratief object of rekwisiet en niet geschikt is voor tentoonstellingsgevechten! De mespunt is niet afgerond en de randen, hoewel niet geslepen, zijn afgeschuind (met de juiste uitrusting en praktische ervaring kunnen ze indien nodig worden geslepen).


Details:

- Materiaal: verenstaal EN45, gehard (koolstofstaal, niet roestvrij)

- Totale lengte (inclusief doorvoertule): ca. 31,5 cm

- Bladlengte: ongeveer 20 cm

- Maximale breedte: ca. 5 cm

- Lemmetdikte: ca. 4 mm

- Lengte schachtbevestiging (tule): ca. 11,5 cm

- Binnendiameter asbevestiging: ca. 2,7 cm

- Gewicht: ongeveer 400 g


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen. Wij raden u aan de speerpunt regelmatig te verzorgen, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalgoederen.