Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Borstpantser 1.2 mm dik

€ 219.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1016632918

Gotisch plaatpantser, borst- en rugpantser, 1,2 mm staal.

Deze ingewikkeld vervaardigde, prachtig gedetailleerde replica van een laat-middeleeuws harnas is gemaakt van 1,2 mm (18 gauge) staal en bestaat uit een borstplaat en een achterplaat.

Terwijl het borststuk is uitgerust met drievoudig verschuifbare buikbanden (of Faulds) om de heupen, taille, liezen en buik te beschermen, wordt het mooie rugstuk gecompleteerd door een wijd uitlopende culet, die bestaat uit twee golvende panelen die ook op een bovenop de andere billen beschermt. Zowel de buikringen als de culet zijn scharnierend met stalen klinknagels. De voor- en achterkant tonen beide de ribbels, filigrane uitsnijdingen en gelaagde presentatie die typerend zijn voor de laatmiddeleeuwse (15e/16e eeuw) gotische plaatpantser. De binnenkant van het pantser is zwart gemaakt voor een betere bescherming tegen corrosie.

Dit bovenlichaam kuras bevestigt de twee helften aan elkaar met 3 mm dikke, verstelbare leren riemen met stalen gespen. Op deze manier kan het precies worden aangepast aan een groot aantal maten. De banden en gespen zijn geklonken op schouderhoogte en aan de zijkanten van de borstplaat en de rugplaat.

Opgemerkt moet worden dat dit harnas, hoewel volledig draagbaar, niet slagvaardig is. Het is echter niet alleen een geweldig verzamelobject, display-item of decoratief object, maar is ook ideaal voor het uitbeelden van een groot aantal historische en fictieve of fantasiefiguren. Ideaal voor middeleeuwse re-enactment, LARP, toneel of cosplay, dit plaatpantser zal je transformatie in een trotse, nobele ridder of krijger gewoon perfect maken.


Details:

- Materiaal: 1,2 mm (18 ga) plaatstaal, leren banden, stalen gespen

- Totale lengte met buikringen / culet: ca. 61 cm voor, ca. 73 cm achter

(gemeten vanaf hoogste schouderpunt)

- Borstomtrek: van ca. 120 cm (voor een strakke pasvorm) tot max. 140 cm

(verstelbaar met riemen en gespen)

- Halslijn (diameter): ca. 18 cm

- Gewicht: ongeveer 8.5kg

De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.

Houd er rekening mee dat:

Om er zeker van te zijn dat het harnas de juiste pasvorm voor u heeft, vergeet niet om uw maten op te nemen met uw wambuis (en/of een ander kledingstuk of maliënkolder die u eronder wilt dragen)!