Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Broken Back Sax, Vikingmes met koolstofstalen lemmet en handvat van hout/been

Broken Back Sax, Vikingmes met koolstofstalen lemmet en handvat van hout/been

€ 139.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0364001731

Broken Back Sax, Vikingmes met koolstofstalen lemmet en handvat van hout/been.

Dit handgemaakte Viking Age saxmes, ook wel een gebroken rugsax genoemd vanwege de speciale vorm van het lemmet, heeft een scherp koolstofstalen lemmet en een handvat van hout en been met een messing ferrule en eindkap. De dop heeft een praktisch oogje om een lanyard aan te bevestigen of om het mes gemakkelijk uit de schede te halen (leren riem wordt meegeleverd). Houd er rekening mee dat been en hout natuurproducten zijn en dat afwijkingen in kleur en/of nerf heel normaal zijn. Daarom zijn geen twee handvatten hetzelfde op deze Viking-sax en de bovenstaande afbeeldingen zijn alleen ter illustratie.

De korte sax wordt geleverd met een prachtige schede van plantaardig gelooid, handgeverfd leer met rijkelijk versierd messing beslag. Het draagsysteem bestaat uit twee draagringen, een riemverdeler en drie leren riemen. Draagsystemen van dit type waren wijdverbreid in de Vikingtijd. De riemverdeler werd gebruikt om de afzonderlijke riemen zo te verdelen dat het zwaard of saxmes in een optimale hoek op de riem kon worden gedragen voor snelle verwijdering van de schede.

Merk op dat het mes scherp en volledig functioneel is. Deze Skramasax is dan ook niet geschikt voor tentoonstellingsgevechten en is alleen bedoeld als verzamelobject of decoratief object!


Details:

- Materiaal mes: koolstofstaal, scherpe rand

- Ook verkrijgbaar met lemmet van Damascus staal (art.nr. 0264000173)

- Totale lengte: ca. 33 cm

- Lemmetlengte: ca. 20 cm

- Gewicht: ca. 220 g (ca. 400 g met schede)

- Leder en messing schede met hanger


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.