Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Romeinse Gladius Trainingszwaard

Romeinse Gladius Trainingszwaard

€ 58.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMCST-92BKGM

Romeinse Gladius Trainingszwaard van Polypropylen.

Eeuwen geleden kenden 's werelds beste zwaardvechters de simpele wijsheid: om een redelijk goede zwaardvechter te worden, moet men ernaar streven de juiste vechttechnieken, voetenwerk en basishoudingen te leren. Een meesterzwaardvechter worden vereist immers ook training met een scherpgeslepen wapen. Als het je doel is om veilig en effectief een vlijmscherp mes te hanteren, moet je eerst oefenen met een zwaard dat de grootte, het gewicht en het gevoel van een echt, scherp wapen benadert, maar het voordeel heeft dat het gemakkelijk te gebruiken is. zijn trainingspartner ernstig verwonden.

Dit idee werd al toegepast door de oude Romeinen, die botte houten zwaarden gebruikten om hun gladiatoren en soldaten te trainen in zwaardvechten. De Japanse samoerai gebruikten ook houten oefenzwaarden, 'bokken' genaamd. Ze zijn een gepatenteerde oplossing voor een vervelend probleem en zo effectief dat ze vandaag de dag nog steeds worden gebruikt. Het enige nadeel is dat een houten zwaard van nature kan rotten en breken, splinteren en splinteren. Vroeg of laat wordt het onbruikbaar.

De oplossing van Cold Steel was om adequate vervangingen van synthetisch materiaal te ontwerpen: moeilijk te verslaan voor de prijs en zeer goed bestand tegen de elementen. Alle producten in het trainingsassortiment van Cold Steel, dat nu zeven verschillende zwaarden en dolken omvat, zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit polypropyleen. Qua lengte, gewicht en zwaardgevoel lijken ze verbazingwekkend veel op hun echte zwaardtegenhangers. Deze trainingszwaarden zijn niet zo stijf als houten zwaarden en hebben ook de overtuigende voordelen dat ze vrijwel onbreekbaar, uitzonderlijk hard en snijbestendig zijn.

Dit extreem duurzame polypropyleen Gladius trainingszwaard is een ideaal trainingszwaard voor artiesten uit de Romeinse tijd.


Details:

- Lemmetlengte: ca. 56 cm

- Lengte handgreep: ca. 23 cm

- Totale lengte: ca. 79 cm

- Gewicht: ongeveer 377g