Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Druïde mes met schede

€ 35.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP-02 M-Druid

Druïden mes - Met de hand gesmeed mes met een elegant gerold handvat.

Geïnspireerd door de Keltische druïden, is dit prachtige sikkelvormige mes volledig met de hand gesmeed uit één stuk ijzer.

De oude Keltische druïden stonden bekend om het snijden van maretak en geneeskrachtige kruiden met gouden sikkels bij maanlicht in de heilige bossen. De Keltische sikkels waren de inspiratie voor het ontwerp van ons druïde mes.

In tegenstelling tot de sikkel, waarbij de binnenkant wordt geslepen, heeft het mes van de druïde het lemmet aan de buitenkant.

Het gesmede druïden mes maakt simpelweg indruk met zijn elegant gebogen vorm en het uiteinde van het handvat, dat vakkundig in een spiraal is opgerold.

Het contrast tussen het briljant gepolijste, reflecterende lemmet en de matzwarte, gesmede handgreep geeft het druïde mes een eigenaardige spanning die de dualiteit tussen zwart en wit, dag en nacht, goed en kwaad onderstreept.

Het handgesmede druïden mes wordt compleet geleverd met een bruin leren schede en is zo geslepen dat het ideaal is voor het snijden van kruiden en planten, maar staat ook net zo goed in de keuken en in de dagelijkse opslag.

Afmeting mes: 15 x 3 x 1 cm, lemmetlengte: 8 cm.