Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Druïden Mes met Schede

€ 40.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP-02 DrMe BES

Druïden Mes met Schede.

Geïnspireerd door de sikkels van de Keltische druïden, is dit prachtig gesmede mes met de hand gesmeed uit één stuk koolstofstaal.

De Keltische druïden hakten ooit de maretak uit de bomen in de heilige bossen met gouden sikkels bij maanlicht. De sikkels van de Kelten waren de inspiratie voor het ontwerp van ons druïdemes.

In tegenstelling tot een sikkel, waarbij de binnenkant wordt geslepen, heeft het mes van de druïde het lemmet aan de buitenkant.

Het mes is ideaal voor het snijden van kruiden en planten, maar is ook net zo geschikt voor de keuken en het dagelijkse middeleeuwse kampleven.

Het gesmede druïdenmes springt in het oog door zijn elegant gebogen vorm en het uiteinde van het handvat, dat vakkundig in een spiraal is opgerold.

Het intense contrast tussen het gepolijste lemmet en het matzwart gesmede handvat geeft het druïdenmes een bijzonder expressiviteit.

Het druïdenmes wordt geleverd met een bruine leren schede, die als bijzondere blikvanger een hoogwaardige bronzen fitting uit de Vikingtijd heeft, die de leren riem van de riemlus vasthoudt.

De hardheid van het mes is 54 tot 56 HCR Rockwell.

Afmeting mes: 15 x 3 x 1 cm, lemmetlengte: 8 cm.