Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

​Druïden Mes met Schede

€ 29.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP-02 DrMe SA

Druïde mes met elegant gerold handvat.

Geïnspireerd door de Keltische druïden, is dit prachtige sikkelvormige mes volledig met de hand gesmeed uit één stuk koolstofstaal.

Van de oude Keltische druïden was bekend dat ze maretak en geneeskrachtige kruiden met gouden sikkels scheidden bij maanlicht in de heilige bossen. De Keltische sikkels waren de inspiratie voor het ontwerp van ons druïde mes.

In tegenstelling tot de sikkel, waarbij de binnenkant geslepen is, zit de snede van het mes van de druïde aan de buitenkant.

Het gesmede druïde mes maakt indruk met zijn elegant gebogen vorm en het uiteinde van het handvat, dat vakkundig in een spiraal is opgerold.

Het contrast tussen het briljant gepolijste, reflecterende lemmet en de matzwarte, gesmede handgreep geeft het druïde mes een eigenaardige spanning die de dualiteit tussen zwart en wit, dag en nacht, goed en kwaad onderstreept.

Het handgesmede druïden mes wordt compleet geleverd met een bruinleren schede en is geslepen, waardoor het ideaal is voor het hakken van kruiden en planten, maar ook net zo goed geschikt voor gebruik in de keuken en dagelijkse opslag.

De hardheid van het mes is 54 tot 56 HCR Rockwell.

Afmeting mes: 15 x 3 x 1 cm, lemmetlengte: 8 cm.