Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Duitse Korf Rapier met Schede, 17e eeuws

Duitse Korf Rapier met Schede, 17e eeuws

€ 169.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0180002527

Duitse Korf Rapier met Schede, 17e eeuws.

Deze reconstructie van een Duitse roofer met een gebogen parier (Engelse geveegde roofer) uit de vroege 17e eeuw heeft een smalle, zeer puntige lente staal EN45 met een diamantvormige dwarsdoorsnede en scherpe plaats. Het snijden wordt niet geslepen en het continue mes -tekort wordt geschroefd aan het uiteinde van de handgreep (stalen schroefdraadmoer). Het complexe, elegante gesp vat met een S-vormige parallelle en eenzijdige pariale ring is gemaakt van zacht staal, net als de knop. Het greepgedeelte bestaat uit een houten kern en een kronkeling van afwisselende lagen koperen draad en een staaldraad met snoer. Een houten schede bedekt met zwart leer met orale tape gemaakt van staal is inbegrepen in de reikwijdte van de levering.

De Rapier verscheen voor het eerst rond 1500 en bleef het favoriete zwaard van de Europese adel en hoge burgerij tot het einde van de 17e eeuw. Deze eenhandige, meestal tweesnijdende renaissance-gedegen met een lang, slank mes en een puntige plaats werd voornamelijk ontworpen als een steekwapen, maar kon nog steeds vrij effectief worden gebruikt als een hieben. Het werd voornamelijk gebruikt door de adel voor militaire en civiele doeleinden en was meestal uitgerust met een min of meer uitvoerig ontworpen mand, bel of strijkend schip, dat zorgde voor een betere bescherming van de hand, of het nu op het slagveld of in een duel was. Dit blanco wapen, dat in heel Europa wijdverbreid is, genoot van grote populariteit als schermen, zelfverdediging of duelwapen en werd uiteindelijk een statussymbool en onmisbaar accessoire van de kledingkast van elke edelman of officier.

Er wordt op gewezen dat dit zwaard niet geschikt is voor het vechten. Het is ontworpen als een collector -item of decoratieobject en is ook ideaal als een prop, bijvoorbeeld om uw kostuum te voltooien.


Details:

- Materiaal: mes gemaakt van veerstaal EN45 (koolstofstaal, niet roestvrij), pareerstang en knop gemaakt van zacht staal, stuk handvat met stalen en messing draadwikkeling.

- Totale lengte: ongeveer 109 cm

- Bladelengte: ongeveer 92 cm inclusief ricasso (ongeveer 88 cm zonder)

- Bladdikte: ongeveer 6 mm / 3 mm (snijranden ongeveer 1 mm)

- Haallengte: ongeveer 21 cm van de pariale ring naar de kabouter (handvatgebied ongeveer 8 cm)

- Max. Bladbreedte: ongeveer 2 cm

- Focus: ongeveer 6,5 cm voor de parameters

- inclusief houten schede met referentie gemaakt van echt leer en stalen fittingen

- Gewicht zonder schede: ongeveer 1,1 kg

- Gewicht met een schede: ongeveer 1,35 kg


De bovenstaande specificaties kunnen enigszins variëren van kopieën tot kopie.