Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Duitse Leeuwenkop Paradesabel, Officierssabel met stalen Schede

Duitse Leeuwenkop Paradesabel, Officierssabel met stalen Schede

€ 149.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: dhbm-0116313200

Duitse Leeuwenkop Paradesabel, Officierssabel met stalen Schede.

Een Duitse paradesabel - ook wel leeuwenkopsabel genoemd vanwege de speciale pommelvorm.

Sabels met een leeuwenkop pommel waren een standaard onderdeel van het uniform van officieren in het Pruisische en Duitse leger. Ze waren in vele variaties vertegenwoordigd en werden nog steeds gebruikt door de hogere rangen van het Duitse leger in beide wereldoorlogen van de 20e eeuw.

Hoewel dit mooie, goedkope zwaard geen 1:1 replica is van een historisch origineel, is het gebaseerd op het ontwerp van de ceremoniële sabel die Duitse officieren in WO II droegen bij hun parade- of gala-uniformen.

Het slanke, licht gebogen lemmet van EN45 verenstaal is niet geslepen en heeft een lengte van ca. 54 cm. De stompe slagrand is ca. 1 mm dik en de doorlopende mesdoorn is aan het uiteinde van de handgreep geschroefd.

Het gevest bestaat uit een handgreep met een handgreepkap en een handgreep die is verbonden met de pareerstang. De pommel heeft de vorm van een leeuwenkop met twee set robijnrode ogen, en de achterkant en ferrule zijn versierd met een weelderig bloemmotief. De rijk versierde, open bewaker komt uit de leeuwenbek tevoorschijn en gaat over in de al even rijkelijk versierde bewaker. Deze heeft uitvoerig ontworpen beschermflappen en eindigt met een naar beneden gebogen beschermpen in de vorm van een leeuwenkop. Het greepgedeelte met een houten kern is omwikkeld met leer en messingdraad. De sluiting, de leeuwenkopgreepdop, de achterkant van de greep, de ferrule en de quillons inclusief de quillons zijn allemaal gemaakt van messing.

De galasabel wordt geleverd met een bijpassende schede van vernikkeld staal met twee ringbanden, beweegbare draagringen en een metalen eindstuk.

Deze Duitse sabel met leeuwenkoppommel is niet geschikt voor gevechten, maar een zeer decoratief verzamelobject dat ook uitstekend geschikt is als rekwisiet voor bijvoorbeeld het theater.


Details:

- Materiaal: EN45 verenstalen mes (koolstofstaal, niet roestvrij), messing gevest met draadomwikkeld hout en    lederen handvat

- Totale lengte: ca. 94,5 cm

- Lemmetlengte: ca. 81 cm

- Maximale mesbreedte: ca. 2,2 cm

- Lemmetdikte: ca. 4 mm

- Slagrand: ca. 1 mm

- Lengte handvat: ca. 13 cm (handvatgedeelte ca. 8 cm)

- Inclusief metalen schede met draagringen

- Gewicht zonder schede: ca. 700 g

- Gewicht met schede: ca. 1 kg


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen. Wij raden u aan om het lemmet en de schede regelmatig te verzorgen, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalproducten.