Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuwse Eetprikker - Eetpriem

Middeleeuwse Eetprikker - Eetpriem

€ 8.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: Eetprikker PP-eetprik

Eetprikker / Eetpriem van ijzer met een heldere punt naar modellen uit de middeleeuwen.

Deze met de hand gesmede eetdoorn, ook wel eetpriem genoemd, is kunstig vervaardigd met een zorgvuldig gepolijste punt en een elegant gesmeed uiteinde.

Net als zijn historische modellen uit de middeleeuwen is de eetpriem gedraaid, waardoor hij bijzonder gemakkelijk vast te pakken is en aan het uiteinde tot een elegant oog is gesmeed, zodat indien nodig ook een leren riem er doorheen kan worden getrokken.

De afmetingen van de eetpriem zijn 16 x 1,5 cm.

Passend bij de middeleeuwse eetdoorn raden we ook de vierdelige middeleeuwse bestekset aan, die bestaat uit een gesmeed mes, een tweetandige vork, een lepel en nog een eetdoorn. Ideaal voor Larp en middeleeuwse re-enactment.

De eetdoorn was in de Middeleeuwen wijdverbreid in Midden-Europa, omdat de vork vanwege zijn tanden als duivels werd beschouwd en alleen werd gebruikt als braadvork of om stukken vlees uit de ketel te vissen.

Met uitzondering van een lepel werden alleen handen, messen en lepels gebruikt om te eten. De laatste diende ook om de botten open te breken om bij het merg te komen en tegelijkertijd als een tandenstoker.

In de Middeleeuwen is de priem te vinden op burger- en militaire kleding, maar ook op een onderdeel van jachtbestek. Messchedes en zelfs zwaardschedes hadden vaak een extra schede voor een priem. Het werd niet alleen gebruikt om te eten, maar ook voor allerlei dagelijkse taken.

Dit middeleeuwse bestek is een historisch rekwisiet dat in kleine aantallen wordt geproduceerd en daarom geen voedselveiligheidscertificaat heeft. Wij zijn daarom verplicht tot de volgende mededeling: Prop - niet gecertificeerd voor contact met voedsel. 

Dit middeleeuwse bestek is een historisch rekwisiet dat in kleine aantallen wordt geproduceerd en daarom geen voedselveiligheidscertificaat heeft. 

Wij zijn daarom verplicht tot de volgende mededeling: Prop - niet gecertificeerd voor contact met voedsel.