Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Schildpad Ovaal Fibula Verzilverd, 9e eeuws

Viking Schildpad Ovaal Fibula Verzilverd, 9e eeuws

€ 36.95 p.st.
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP- OV 00 Spov zilverkleur

Viking Schildpad Ovaal Fibula Verzilverd, 9e eeuws.

Punt-ovale fibula uit Finland voor historische dameskostuums uit de Vikingtijd.

Deze punt-ovale broche in Jelling-stijl uit de Vikingtijd van de 9e eeuw is gebaseerd op een Fins origineel uit Karelië.

Dit prachtige Viking sieraad is gemaakt van brons en prachtig glanzend gepolijst, zodat het uitgebreide ontwerp van de broche goed afsteekt tegen de achtergrond en de schaal broche op het gewaad goed tot zijn recht komt.

Op de achterkant van deze Finse ovale broche zit een stevige naald, waardoor sterke, zware wollen stoffen bijzonder goed gesloten kunnen worden met de Karelische schaalbroche.

Punt-ovale broches waren vooral gebruikelijk in Finland en de Baltische Staten tijdens de Vikingtijd en maakten deel uit van dameskleding, waar ze het schort aan de mantel op de linker- en rechterschouder vastmaakten.

Afmetingen Vikingsieraden uit Karelië: 6 x 3,8 x 1,8 cm.

Verkrijgbaar in brons en verzilverd. 

In de Vikingtijd werd de ovale broche over het algemeen in paren gedragen. Daarom dienen er twee stuks van dit Viking sieraad besteld te worden. 

De prijs heeft betrekking op één fibula.

Een uitgebreide verhandeling over broches uit de Vikingtijd is te vinden in de publicatie "Vikingetide smykker", 1928, door Jan Petersen.