Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Game of Thrones - Blackfire (Blackfyre) Boekeditie

Game of Thrones - Blackfire (Blackfyre) Boekeditie

€ 555.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMJB-VS-0008

Game of Thrones - Blackfire (Blackfyre) Boekeditie.

Officieel gelicentieerd product uit de fantasyboekenserie A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin

Aegon de Veroveraar droeg het bij zich toen hij Drakensteen verliet om naar de Zeven Koninkrijken te gaan. Blackfire was een voorouderlijk zwaard van zijn huis dat het symbool zou worden van de Targaryen-dynastie in Westeros.

Aegon I droeg het tijdens zijn regeringsperiode en gebruikte het in veel veldslagen. Na zijn dood werd het doorgegeven aan zijn erfgenaam en opvolger Aenys.

Aenys gaf het echter aan zijn jongere broer Maegor omdat hij de betere krijger was en daarom beter geschikt was voor het zwaard. Velen zagen dit als een fout die Maegors uiteindelijke overname van de troon legitimeerde.

Het zwaard werd generaties lang door de Targaryen-koningen gebruikt en gedragen, zowel in vrede als in oorlog. Tot 182 na Christus, toen Aegon IV Blackfyre aan zijn onwettige zoon, Daemon, gaf in plaats van aan zijn rechtmatige, beter opgeleide erfgenaam. Daemon nam de naam Blackfyre aan, naar het zwaard van zijn vader, en richtte House Blackfyre op.

Het opvolgingsplan werd verder afgezwakt toen Aegon IV Daemon Blackfyre op zijn sterfbed legitimeerde. Het uiteindelijke resultaat was de Blackfyre-opstand in 196 AC.

De opstand bleek geen succes en Daemon werd gedood, doorboord door pijlen van boogschutters onder bevel van Lord Brynden Strom, zelf ook een klootzak van Aegon IV die trouw bleef aan de kroon.

Daemon Blackfyre's halfbroer, Aegor "Bittersteel" Strom, een klootzak die zich bij de rebellen had aangesloten, nam Blackfyre mee en vluchtte met hem over de Smalle Zee naar de Vrije Steden, waar het zwaard voor de geschiedenis verloren was gegaan.

Dit exclusieve, officieel gelicentieerde Blackfyre-zwaard komt uit de fantasiewereld van auteur George R.R. Martins succesvolle saga A Song of Ice and Fire, waarvan de tv-bewerking door HBO, Game of Thrones®, zich heeft ontwikkeld tot een absolute hitserie.

De uitgebreide aantekeningen en beschrijvingen van George R.R. dienden als basis voor het zorgvuldige ontwerp van dit zeer verzamelbare zwaard. Martin. Elk onderdeel is met de grootste aandacht voor detail vervaardigd en kosten noch moeite zijn gespaard om de meest authentieke reproductie van de details uit de originele tekst te bereiken.

Het betreft een strikt gelimiteerde oplage van 2.500 stuks. Elk zwaard heeft een eigen serienummer en is gemarkeerd met een George R.R. Martin persoonlijk ondertekend echtheidscertificaat en een decoratieve wandhouder.


Details:

- Materiaal mes: roestvrij staal

- Totale lengte: ca. 114,3 cm

- Lemmetlengte: ca. 86,4 cm

- Certificaat van echtheid

- Wanddisplay van glasvezel (inclusief bevestigingsmateriaal) met het zeefdrukmotief van een driekoppige rode draak op een zwarte achtergrond en het opschrift Vuur en Bloed, wapen en motto van Huis Targaryen.