Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Spartaanse Borst en Rugkuras van Staal

Spartaanse Borst en Rugkuras van Staal

€ 229.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1016387600

Spartaans Spierpantser gemaakt van staal met een bronzen afwerking.

Zeer mooi draagbaar spierharnas van staal met een bronzen finish.

In de Griekse archaïsche tijd bestond het klassieke pantser van Spartaanse soldaten in wezen uit een schild, kanen, een geflensde borstplaat en rugplaat van brons en een Illyrische of Korinthische helm. Toevoegingen zoals bracers of extra beschermplaten voor de buik, dijen, enkels etc. werden ook af en toe gebruikt.

In latere tijden waren de Spartanen echter vaak alleen uitgerust voor de strijd met een piloshelm en een karmozijnrode linnen tuniek (de zogenaamde chiton). Of de Spartaanse hoplieten ten tijde van de Perzische oorlogen borstharnassen droegen, en zo ja, welke, is vaak een punt van discussie: terwijl aan de ene kant wordt aangenomen dat de krijgers van Sparta een bronzen brute wapenrusting bleven dragen, waarvan de vorm nog steeds wordt vertegenwoordigd door het feit dat het linnen harnas (ook wel linothorax genoemd) zich inmiddels al had gevestigd.

Dit hoogwaardige pantser is gerepliceerd op basis van historische sjablonen. Een Griekse of Romeinse tuniek en Spartaanse helm zijn voldoende om de arsenaal te completeren. Een verbluffend mooie aanvulling op elke collectie, ook geschikt voor kostuum- en mediaproducties.

Ons Spartaanse spierpantser is gemaakt van staal. De bronzen afwerking geeft het een authentieke, antieke uitstraling. Een decoratief embleem siert de voorkant. De randen van het tweedelige pantser zijn geflensd.

Rugpantser en vergrendelingshaak zijn inbegrepen.


Details:

- Materiaal: staal, bronskleur

- Borstomtrek: ca. 113 cm

- Materiaaldikte: ca. 1,2 mm

-Lengte: ongeveer 48 cm

- Gewicht: ongeveer 5 kg