Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Pretorianen Beenstukken Messing

€ 289.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1016637600

Scheenbeschermers voor de Praetoriaanse garde in gestempeld messing, paar.

De Praetoriaanse Garde werd oorspronkelijk gevormd rond de 3e eeuw voor Christus. Opgericht als bewaker van de generaals van de Romeinse Republiek. De Praetorianen werden zowel in het kamp als in de strijd ingezet en dienden als laatste reservemacht tegen aanvallen op commandanten tijdens campagnes. In het Romeinse rijk diende deze zorgvuldig uitgekozen elite-eenheid als persoonlijke lijfwacht van de keizer. De leden waren de enige gewapende soldaten die binnen de muren van Rome mochten, en ze genoten een hoger loon en kortere ambtstermijnen dan gewone legionairs. Uiteindelijk werd de Praetoriaanse Garde in de 4e eeuw na Christus ontbonden door keizer Constantijn de Grote.

De beweegbare, volledig draagbare Romeinse beenbeschermers die wij hier aanbieden zijn gemaakt van ca. 1 mm dik messing en aan de binnenkant gezwart. De schenen en knieheuvels zijn door middel van scharnieren met elkaar verbonden en bieden zo de nodige bewegingsvrijheid. De scheenbeschermers zijn aan weerszijden gevoerd met drie koperen oogjes en zijn vastgebonden met vierkante, 3 mm dikke leren banden die kunnen worden gebruikt om de gewenste maat aan te passen. De bandjes zijn inbegrepen.

Dit prachtige Romeinse beenharnas is versierd met uitgebreid reliëf: terwijl de ene rail is versierd met een soldaat van de wacht en slangenwezens, is Hercules - ook omlijst door slangen - te zien op de andere rail. Op beide kniebulten is de Romeinse adelaar te zien.

Een ideaal accessoire voor Romeinse re-enactment, LARP of podium, waardoor je transformatie tot een trotse krijger er nog authentieker uitziet.


Details:

- Materiaal: ca. 1 mm dik messing, leren banden

- Totale lengte: ca. 59 cm (40 cm zonder kniebulten)

- Breedte opening bij kuit: ca. 13 cm

- Breedte van de enkelopening: ca. 9 cm

- Afmetingen kniebult: ca. 17 x 16,5 cm

- Gewicht (paar): ca. 2,44 kg


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.