Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Gotische Beenbeschermers, 1,2 mm staal, paar

Gotische Beenbeschermers, 1,2 mm staal, paar

€ 189.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1016634000

Gotische Beenbeschermers, 1,2 mm staal, paar.

Deze draagbare, volledig gelede replica van laat-middeleeuws pantser voor benen is gemaakt van 1,2 mm (18 gauge) staal en aan de binnenkant zwart voor een betere bescherming tegen corrosie. Het beschermt de dijen tot ongeveer het midden van de onderbenen en heeft het meerlaagse ontwerp dat typerend is voor het gotische pantser uit de late middeleeuwen (15e/16e eeuw).

De legging bestaat uit een kniebult (ook wel knietegel genoemd), een diechling en een korte beenspalk. Een glijbaan zorgt voor de nodige mobiliteit, waarbij de afzonderlijke geduwde elementen met stevige stalen klinknagels aan elkaar worden gekoppeld.

Aan de achterkant zijn drie verstelbare, ca. 2 mm dikke leren banden met messing gespen vastgeklonken. Dit betekent dat individuele maataanpassing eenvoudig kan worden uitgevoerd.

De randen zijn versierd met groeven en kleine stalen klinknagels en de kniepannen zijn voorzien van bloemvormige, licht naar binnen gebogen stalen schijven die aan de zijkanten zijn geklonken.

Deze gelede kanen zijn ideaal voor laatmiddeleeuwse en renaissance-omgevingen. Ze zijn evengoed geschikt voor het uitbeelden van een verscheidenheid aan historische figuren als fictieve of fantasiekarakters en zullen uw transformatie tot een trotse, nobele ridder of krijger eenvoudigweg perfect maken, ongeacht of het middeleeuwse re-enactment, LARP, toneel, tv/film, Kostuums of cosplay.

Het betreft een paar, dus beenbescherming voor beide benen.


Details:

- Materiaal: 1,2 mm (18 ga) plaatstaal, bruin lederen band, messing gespen (antieke afwerking)

- Totale lengte: ca. 48 cm

- Breedte van de opening op het dijbeen: ca. 16 cm

- Breedte van de opening op het scheenbeen: ca. 14 cm

- Afmetingen kniebult: ca. 14 x 13 cm (diepte ca. 8 cm)

- Diameter van de schijven: ca. 14 cm

- Gewicht (paar): ca. 2,8 kg


De bovenstaande specificaties kunnen enigszins variëren van exemplaar tot exemplaar.

Alleen de beenbeschermers worden verkocht! De overige afgebeelde pantserstukken zijn afzonderlijk verkrijgbaar in onze onlineshop.


Houd er rekening mee dat:

Om er zeker van te zijn dat het pantser de juiste pasvorm voor u heeft, vergeet dan niet om uw maten op te nemen met Gambeson (en/of een ander kledingstuk/mailware dat u eronder wilt dragen)!