Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Grote Middeleeuwse Speerpunt, ca. 52 cm

Grote Middeleeuwse Speerpunt, ca. 52 cm

€ 69.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1816723200

Grote Middeleeuwse Speerpunt, ca. 52 cm.

Deze grote speerpunt of lanspunt is gemaakt van thermisch behandeld koolstofstaal EN45 en is geschikt voor Viking- en middeleeuwse taferelen (10e/11e eeuw - type K/M volgens Petersen).

Het is ongeveer 52 cm lang met snijkanten van ongeveer 29 cm en het mes, dat scherp taps toeloopt van een brede basis naar een lange, smalle punt, is versterkt met een prominente centrale rib voor extra kracht en doordringende krachtzorgen. Twee gaten maken montage op een houten handvat naar keuze mogelijk om je eigen speer of lans uit de Vikingtijd / Middeleeuwen te maken. Wordt geleverd zonder schacht en zonder bevestigingsmateriaal.

Als alternatief kunnen verzamelaars onze houten speerpuntstandaard kopen (apart verkrijgbaar, item DHBM-1816375000) om hun schatten in stijl in hun arsenaal weer te geven.

Houd er rekening mee dat deze speerpunt in de eerste plaats is ontworpen als verzamelobject, decoratief object of rekwisiet en niet geschikt is voor tentoonstellingsgevechten! De mespunt is niet afgerond en de randen, hoewel niet geslepen, zijn afgeschuind (met de juiste uitrusting en praktische ervaring kunnen ze indien nodig worden geslepen).


Details:

- Materiaal: verenstaal EN45, gehard (koolstofstaal, niet roestvrij)

- Totale lengte (incl. tule): ca. 52,3 cm

- Lemmetlengte: ca. 37 cm (snijden ca. 29 cm)

- Maximale breedte: ca. 7 cm

- Lemmetdikte: ca. 5 mm

- Lengte ashouder (Gromm): ca. 15,3 cm

- Binnendiameter asbevestiging: ca. 2,6 cm

- Gewicht: ongeveer 570 g


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen. Wij raden u aan de speerpunt regelmatig te verzorgen, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalgoederen.