Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Drinkbeker / Bierpul gemaakt van echt hoorn

Viking Drinkbeker / Bierpul gemaakt van echt hoorn

€ 37.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1916191010

Viking drinkbeker / bierpul gemaakt van echt hoorn.

Mjolnir, Hamer van Thor.

Deze royale mok / kroes is handgemaakt van koehoorn, gepolijst en versierd met een gegraveerd motief van Mjölnir.

Mjölnir (= de breker) is de machtige hamer van de dondergod Thor, die na zijn vader Odin wordt beschouwd als de tweede hoogste Noordse godheid. In de Germaanse mythologie smeedde de dwerg Brokk de Mjolnir en hij kan worden gegooid zonder ooit het doel te missen. Met de hamer vecht Thor met succes tegen de reuzen, die altijd de Vanir- en Asen-goden bedreigen. Tegenwoordig is de hamer van Thor een populair motief voor sieraden, talismannen en decoratieve voorwerpen, en is het ook een uitdrukking van het heidendom in een christelijke setting.

De rustieke, zeer decoratieve drinkbeker die wij hier aanbieden is niet alleen ideaal voor re-enactment doeleinden, maar ook voor dagelijks gebruik. Of het nu in een middeleeuwse setting is of in een moderne woning, het is gegarandeerd een echte blikvanger op elke eettafel.

Om hygiënische redenen is de beker van hoorn aan de binnenkant voedselveilig geverfd. Zodat u optimaal kunt genieten van uw favoriete bier (of uw favoriete honingwijn / mede).

Een geweldig cadeau-idee voor de hedendaagse Viking!


Details:

- Materiaal: echte veehoorn (buffel)

- Gegraveerd met Thor's hamer Mjölnir

- Hoogte: ca. 15 cm

- Gewicht: ongeveer 350 tot 450 g

- inhoud: ca. 650 tot 800 ml *

De beker is niet gekalibreerd en dus alleen bedoeld voor privégebruik.

Bekers van hoorn zijn niet vaatwasmachinebestendig en moeten voor het eerste (en na elk) gebruik grondig worden gereinigd met lauw water en een zachte doek. Om de afdichting tegen beschadiging te beschermen, moeten agressieve reinigingsmiddelen ten koste van alles worden vermeden.

* Houd er rekening mee dat bovenstaande specificaties variëren van exemplaar tot exemplaar en dat de bovenstaande afbeeldingen daarom alleen als voorbeeld dienen. 

Aangezien hoorn een natuurproduct is, zijn afwijkingen in kleur, vorm, maat en capaciteit te verwachten. 

De kleur kan variëren van zwart tot elke mix van bruin, geel of ivoor en de werkelijke capaciteit kan variëren van ongeveer 650 tot 800 ml. 

Elk stuk van deze handgemaakte mok is echt uniek en de jouwe wordt willekeurig uit onze inventaris geselecteerd.