Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Drinkbeker / Bierpul gemaakt van echt hoorn

Viking Drinkbeker / Bierpul gemaakt van echt hoorn

€ 37.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1916110800

Viking Drinkbeker / Bierpul gemaakt van echt hoorn.

Fenrir, de Noordse wolf.

Deze royale mok / kroes is handgemaakt van runderhoorn, gepolijst en versierd met een gegraveerd motief van de Fenris wolf (ook wel Fenrir, Fenris of Fenrisúlfr).

In de Germaanse mythologie is Fenrir, zoon van de boosaardige god Loki en de reuzin Angrboda, een van de vijanden van de wereld. Hij bestrijdt de bestaande orde en belichaamt uiteindelijk de vernietiging van de wereld. De goden herkennen zijn gevaar, ketenen hem met een list vast aan een rots en laten hem diep in de grond zinken. De wolf wordt lange tijd getemd, totdat hij uiteindelijk, in de tijd van de schemering van de goden, zijn kettingen breekt en Odin verslindt. Odins zoon Vidar doodt Fenrir, maar het is te laat, de vader van de goden valt en met hem de orde van de wereld.

De rustieke, zeer decoratieve drinkbeker die wij hier aanbieden is niet alleen ideaal voor re-enactment doeleinden, maar ook voor dagelijks gebruik. Of het nu in een middeleeuwse setting is of in een moderne woning, het is gegarandeerd een echte blikvanger op elke eettafel.

Om hygiënische redenen is de kan van hoornen aan de binnenkant voedselveilig geverfd. Zodat u optimaal kunt genieten van uw favoriete bier (of uw favoriete honingwijn / mede).

Een geweldig cadeau-idee voor de hedendaagse Viking!


Details:

- Materiaal: echte veehoorn (buffel)

- Met gravure van de Noorse wolf Fenrir

- Hoogte: ca. 15 cm

- Gewicht: ongeveer 350 tot 450 g

- inhoud: ca. 650 tot 800 ml *

De kan is niet gekalibreerd en dus alleen bedoeld voor privégebruik.

Mokken van hoorn zijn niet vaatwasmachinebestendig en moeten voor het eerste (en na elk) gebruik grondig worden gereinigd met lauw water en een zachte doek. Om de afdichting tegen beschadiging te beschermen, moeten agressieve reinigingsmiddelen ten koste van alles worden vermeden.

* Houd er rekening mee dat bovenstaande specificaties variëren van exemplaar tot exemplaar en dat de bovenstaande afbeeldingen daarom alleen als voorbeeld dienen. Aangezien hoorn een natuurproduct is, zijn afwijkingen in kleur, vorm, maat en capaciteit te verwachten. 

De kleur kan variëren van zwart tot elke mix van bruin, geel of ivoor en de werkelijke capaciteit kan variëren van ongeveer 650 tot 800 ml. 

Elk stuk van deze handgemaakte mok is echt uniek en de jouwe wordt willekeurig uit onze inventaris geselecteerd.