Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Drinkbeker/Bierpul gemaakt van echt hoorn met Odin bereden Sleipnir

Viking Drinkbeker/Bierpul gemaakt van echt hoorn met Odin bereden Sleipnir

€ 37.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1916191030

Viking Drinkbeker/Bierpul gemaakt van echt hoorn met Odin bereden Sleipnir.

Deze royale mok / kroes is handgemaakt van koehoorn, gepolijst en versierd met een gegraveerd motief van Odin op zijn legendarische achtpotige paard Sleipnir (ook Sleipner).

Het ontwerp is gebaseerd op een beeldsteen uit de 8e eeuw, die werd gevonden bij Tjängvide op het Zweedse eiland Gotland en tegenwoordig te bewonderen is in het Staatshistorisch Museum (Statens historiska museum, kortweg Historiska museet) in Stockholm. Hoewel de motieven die op de Tjängvide-beeldsteen zijn afgebeeld, tot op de dag van vandaag ruimte voor interpretatie laten, wordt de krijger te paard afgebeeld in het rechterbovenpaneel van de steen door de meeste experts gewoonlijk geïdentificeerd als de Noorse vader van de goden die op Sleipnir zit.

De rustieke, zeer decoratieve drinkbeker die wij hier aanbieden is niet alleen ideaal voor re-enactment doeleinden, maar ook voor dagelijks gebruik. Of het nu in een middeleeuwse setting is of in een moderne woning, het is gegarandeerd een echte blikvanger op elke eettafel.

Om hygiënische redenen is de kan van hoornen aan de binnenkant voedselveilig geverfd. Zodat u optimaal kunt genieten van uw favoriete bier (of uw favoriete honingwijn / mede).

Een geweldig cadeau-idee voor de hedendaagse Viking!


Details:

- Materiaal: echte veehoorn (buffel)

- Met gravure van Odin op Sleipnir

- Hoogte: ca. 15 cm

- Gewicht: ongeveer 350 tot 450 g

- inhoud: ca. 650 tot 800 ml *


De drinkbeker is niet gekalibreerd en dus alleen bedoeld voor privégebruik.

Mokken van hoorn zijn niet vaatwasmachinebestendig en moeten voor het eerste (en na elk) gebruik grondig worden gereinigd met lauw water en een zachte doek. Om de afdichting tegen beschadiging te beschermen, moeten agressieve reinigingsmiddelen ten koste van alles worden vermeden.

* Houd er rekening mee dat bovenstaande specificaties variëren van exemplaar tot exemplaar en dat de bovenstaande afbeeldingen daarom alleen als voorbeeld dienen. 

Aangezien hoorn een natuurproduct is, zijn afwijkingen in kleur, vorm, maat en capaciteit te verwachten. 

De kleur kan variëren van zwart tot elke mix van bruin, geel of ivoor en de werkelijke capaciteit kan variëren van ongeveer 650 tot 800 ml. 

Elk stuk van deze handgemaakte mok is echt uniek en de jouwe wordt willekeurig uit onze inventaris geselecteerd.