Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Hanwei Oni Katana

€ 1799.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMHN-SH6018KLG

Hanwei Oni Katana.

Oni zijn mythische wezens uit de Japanse mythologie die ruwweg vergelijkbaar zijn met de demonen en trollen van de westerse wereld. Net als de verwante zogenaamde "waterspuwers" worden ze in de moderne cultuur steeds minder als bedreigende wezens beschouwd en nemen ze steeds meer de rol van bewaker of beschermer op zich. Niettemin blijft de omvang van hun macht en wreedheid onverminderd groot.

Het Japanse gezegde Oni ni Kanabo, wat letterlijk betekent Oni met een ijzeren knots of onoverwinnelijk zijn, past perfect bij het lemmet van Hanwei's Oni Katana, dat is gemaakt van L6/Bainite-staal. De bladgeometrie zorgt voor uitstekende snijprestaties. Het handvat (tsuka) is omwikkeld met zwarte roggenhuid en zijden koord, en het montuur (koshirae) is versierd met klassieke oni-motieven in verschillende stijlen. Het resultaat is een unieke combinatie van traditie en functionaliteit.

Bainite is een koolstofstalen structuur die grote sterkte combineert met uitstekende flexibiliteit en slagvastheid. Bainite staat al vele jaren bekend als een uitstekend onderdeel voor de productie van katanabladen, maar wordt tot nu toe alleen gebruikt door absoluut eersteklas meestersmeden, sinds de productie van katanabladen met een bainietlichaam en een extreem harde martensiet cutting edge (yakiba) is zeer moeilijk is een zeer moeilijke operatie die een veeleisende warmtebehandelingsprocedure vereist.

Hanwei heeft dit moeilijke proces nu onder de knie en gebruikt L-6 gereedschapsstaal (een zeer sterk koolstofarm koolstofstaal) als basis voor de vervaardiging van dit katana-zwaard. De bladen zijn zoals gebruikelijk gesmeed en vervolgens zorgvuldig met warmte behandeld om de optimale bainiet- en martensietvorming te bereiken. Als laatste worden ze gepolijst.

Van Hanwei.


Bijzondere eigenschappen:

- L6/Bainiet-blad

- Traditionele Japanse constructie

- Ontworpen voor krijgskunstenaars en verzamelaars


Details:

- Materiaal mes: L-6 gereedschapsstaal

- Rockwell-hardheid: ca. 58-60 HRC (cutting edge) / ca. 38-42 HRC (bladrug)

- Totale lengte: ca. 111,8 cm

- Lemmetlengte: ca. 73,5 cm

- Lengte handgreep: ca. 35,6 cm

- Gewicht: ongeveer 1361g


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.